Deze speculaasjes zijn super leuk om te maken met je kind. Kies je favoriete uitsteekvormpjes en je hebt een mooi programma voor de zondagochtend, inclusief lekker smikkelen naderhand!
Voorbereidingstijd20 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Totale tijd35 minutenmin
Gang: Snack
Keuken: Bakken
Trefwoord: Koekjes, Speculaas
Servings: 10flinke koekjes
Calories: 114kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
200grambloem
1snufjezout
0,5theelepelbakpoeder
100grambruine basterdsuiker
150 gramroomboter
Instructies
Doe de bloem, zout, bakpoeder, basterdsuiker en speculaaskruiden in een kom en meng deze in de keukenmachine met een deeghaak.
Snij de boter in kleine blokjes ter grootte van erwtjes en voeg toe aan de kom. Kneed het deeg totdat het mooi soepel is. Heb je geen keukenmachine, dan kun je dit ook heel makkelijk met je handen doen. Als het deeg wat stroef is, kun je een theelepel koud water toevoegen aan het deeg.
Kneed net zo lang totdat het deeg eenvoudig aan elkaar blijft zitten. Maak een bal van het deeg en laat even 10 minuten rusten in de koelkast. Verwarm in de tussentijd je oven op 180 graden voor. Leg een bakplaat met bakpapier klaar.
Bestrooi het aanrecht of een plank met bloem. Rol het deeg met een deegroller tot een dikte van ongeveer 0,5 centimeter. Steek nu vormpjes uit het deeg, druk ze uit en leg ze voorzichtig op het bakpapier. Wij haalden ongeveer 15-20 dinosauruskoekjes uit het deeg. Bak de speculaasjes 15 minuten op 180 graden. Eet smakelijk!