Eenpans orzo met tomaat, sinaasappel en (vegan) feta
Zin in een lekker en makkelijk pasta recept en wil je eens iets anders? Dan is deze eenpans orzo met tomaat en sinaasappel echt een aanrader. De (vegan) feta maakt het helemaal af.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Totale tijd20 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Fusion, Italiaans
Trefwoord: Eenpansgerecht, Orzo, Pasta
Servings: 4personen
Calories: 556kcal
Author: Nienke
Ingredients
2eetlepelsolijfolie
1ui
3teentjesknoflook
4theelepelsgemalen venkelzaad
0,5theelepelchilivlokken
200gramwortel
320gramorzo
500gramcherrytomaat
500mltomaten passata
500mlgroente bouillon
2sinaasappel
150gramfeta
verse basilicum
Instructions
Verwarm de olijfjolie in een hapjespan. Schil de wortel en snij super fijn. Snij de ui en knoflook fijn. Bak de ui en knoflook samen met de venkelzaad, chilivlokken en wortel.
Voeg de orzo toe na 2 minuten.
Snij de cherrytomaat doormidden. Voeg toe aan de orzo. Voeg daarnaast de passata en de groente bouillon toe. Was de sinaasappels en snij in plakken. Voeg toe aan de orzo. Roer goed door. Doe een deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Brokkel de feta erover en verdeel eventueel verse basilicum over de pasta. De sinaasappel kun je eruit halen voordat je de orzo eet.
Notes
Dit is een kidsproof maaltijd. De sinaasappel zorgt voor een lekker zoete smaak.