Eiwtrijke vegan poké bowl met tempeh, spitskool, radijs en edamame bonen
Deze vegan poké bowl is een heerlijke maaltijd om te maken als lunch of als diner. De geroerbakte spitskool en radijs zorgen voor een lekkere bite. De tempeh en edamame bonen maken het helemaal af en zorgen ervoor dat je een lekkere dosis plantaardige eiwitten binnen krijgt. Een perfecte vegan maaltijd dus.
360gramtempeh blokjesvoorbehandeld, bijvoorbeeld van Boon of Bumi
150gramspitskool
240gramedamame boondiepvries
1kleinerode ui
4eetlepelssesamolie
4eetlepelssojasaus
Optioneel, om te garneren
verse koriander
sesamzaadjes
Instructions
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Verwarm 1 eetlepel sesamolie in een koekenpan en bak hierin de edamamebonen totdat ze ontdooid zijn. Dat duurt een paar minuten. Haal uit de pan en zet even apart.
Verwarm nog een eetlepel sesamolie in de pan en bak hierin de tempeh blokjes tot ze mooi gaar zijn. Dat duurt ongeveer 5 minuten.
Was de spitskool en snij in flinterdunne reepjes. Verwarm nog een eetlepel sesamolie in de pan en roerbak hierin de spitskool een paar minuten.
Was de radijsjes en snij in dunne plakjes. Schil de rode ui en snij fijn.
Hak eventueel de koriander fijn.
Verdeel de rijst over 4 bowls. Verdeel de tempeh, edamame bonen, spitskool, rode ui en radijs erover.
Maak de dressing door 1 eetlepel sesamolie te mengen met de sojasaus. Schenk over de bowls.
Garneer eventueel met verse koriander en sesamzaadjes.
Notes
Mijn kinderen eten zo'n hele bowl nog niet mee. Voor hen maak ik een kids bowl.
De basis voor de kids bowl is rijst. Daarnaast zet ik wat groente in aparte bakjes op tafel. Bijvoorbeeeld de edamame bonen uit het recept, maar ook wat paprika, tomaat en komkommer. Ze mogen dan zelf hun bowl samenstellen.
Tempeh vinden mijn kids niet lekker, maar tofu blokjes daarentegen wel. Je kunt deze bowl ook heel goed met tofublokjes maken! Voor het gemak kun je kiezen voor tofublokjes die al voorgebakken zijn.