Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Voeg toe aan verzameling
Ga naar verzamelingen
Nog geen beoordeling
Gebakken aardappel met vegan spekjes
Bekijk dit heerlijke recept voor gebakken aardappel met vegan spekjes. Lekker, gezond, goedkoop en duurzaam. Wat wil je nog meer?
Voorbereidingstijd
5
uur
uur
Bereidingstijd
20
uur
uur
Totale tijd
1
dag
d
1
uur
uur
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
Fusion
Trefwoord:
Aardappel, Spekjes, Tofu
Servings:
4
personen
Calories:
288
kcal
Author:
Nienke
Ingredients
Gebakken aardappels
1000
gram
aardappel
vastkokend
20
gram
boter
plantaardig
1
rode ui
zout
peper
Vegan spekjes
200
gram
gerookte tofu
tofu met rooksmaak
3
eetlepel
zonnebloemolie
3
eetlepel
sojasaus
Optioneel
een paar
druppels
liquid smoke
Instructions
Was de aardappelen en snijd ze in parten. Je hoeft de aardappels niet te schillen. Kook de aardappelen 8 minuten in kokend water. Giet af.
Snij de tofu in reepjes (formaat spekjes).
Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan.
Doe de tofu stukjes in de pan en bak op hoog vuur.
Roer regelmatig goed door en bak zeker 10-15 minuten tot de tofu knapperig wordt.
Verwarm de boter in een hapjespan.
Snij de rode ui in halve ringen en doe in de pan. Bak 2 minuten.
Voeg de voorgekookte aardappels toe en bak 5-10 minuten goudbruin.
Breng op smaak met zout en peper.
Blus intussen de vegan spekjes af met de sojasaus (en eventueel een paar druppels liquid smoke).
Verdeel de spekjes over de gebakken aardappel.
Nutrition
Calorieën:
288
kcal
|
Koolhydraten:
47
g
|
Eiwitten:
10
g
|
Vet:
7
g
|
Verzadigd vet:
3
g
|
Meervoudig onverzadigd vet:
2
g
|
Enkelvoudig onverzadigd vet:
2
g
|
Trans Fat:
0.2
g
|
Cholesterol:
11
mg
|
Zout:
92
mg
|
Kalium:
1095
mg
|
Vezels:
6
g
|
Suiker:
3
g
|
Vitamin A:
131
IU
|
Vitamine C:
51
mg
|
Calcium:
100
mg
|
Iron:
3
mg