Deze gegrilde pompoen is een super makkelijk en smaakvol bijgerecht. Perfect om je vegetarisch kerstdiner mee te completeren. De pompoen hoeft alleen gewassen en in stukken gesneden te worden. De rest doet de oven voor je. Makkelijker kan niet toch? Heerlijk met zelfgemaakte pangrattato (broodkruim).
Servings: 4personen (ongeveer 12 plakjes pompoen in totaal)
Calories: 95kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
500grampompoenongeveer een halve pompoen
olijfolie
zout
1mespuntjechilivlokken
1donkere boterham
1teentjeknoflook
1takjeverse rozemarijn
peper
25gramParmezaanse kaas
Instructies
Pompoen
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Was de pompoen goed en verwijder de zaadjes met een lepel.Snij de pompoen in dunne plakken en verdeel over de bakplaat. Besprenkel de pompoen met olijfolie en bestrooi met zout en een klein beetje chilivlokken.
Schuif de pompoen ongeveer 20-25 minuten in de oven. Prik eventueel met een vork in de pompoen om te kijken of hij goed gaar is. De vork moet er makkelijk doorheen gaan. Is de pompoen nog niet gaar? Bak dan nog iets langer in de oven.
Broodkruim
Doe de boterham, de dunne takjes van de rozemarijn en de knoflook in een blender en maal fijn. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Bak hierin het broodkruim. Schep goed om en bak ongeveer 5 minuten. Let op dat het broodkruim niet zwart wordt! Haal de broodkruim uit de pan, laat even afkoelen en strooi de fijn geraspte Parmezaanse kaas erover. Roer goed door.
Serveren
Haal de pompoen uit de oven. Bestrooi de pompoen met de broodkruim en serveer aan tafel.
Notities
Goede kans dat dit bijgerecht ook bij de kids in de smaak valt! Pompoen is heerlijk zacht van smaak en daarmee potentieel kindvriendelijk!
Het broodkruim kun je eventueel apart serveren zodat je kind het zelf op kan scheppen, of achterwege kan laten.