Geroosterde miso aubergine is een heerlijk Japans gerecht. Miso aubergine (nasu dengaku) maak je eenvoudig zelf met miso pasta, sesamolie, gembersiroop en rijstazijn. Een heerlijk vegan Aziatisch smaakbommetje.
Voorbereidingstijd10 minutenmin
Bereidingstijd30 minutenmin
Totale tijd40 minutenmin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Aziatisch, Fusion
Trefwoord: Aubergine, Miso, Vegan
Servings: 4personen
Calories: 119kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
4aubergine
Miso marinade
4eetlepelsmiso pasta
1eetlepelsrijstazijn
1eetlepelsgembersiroop
1eetlepelsesamolie
Optioneel, om te garneren
2stengelsbosui
1handjekorianderalternatief: petserelie
sesamzaadjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Was de aubergines en snij in de lengte doormidden. Snij de aubergines diagonaal in zodat je een ruitpatroon krijgt. Snij diep genoeg, maar pas op dat je de aubergine niet door snijdt.Bestrooi de aubergines met zout en laat even staan.
Bereid intussen de marinade. Meng de miso pasta met de gembersiroop, sesamolie en rijstazijn.
Leg de aubergines op de bakplaat met bakpapier, met de binnenkant naar boven gericht. Bestrijk de aubergines met de miso marinade. Smeer de miso ook tussen de ruitjes. Schuif de aubergine in de oven en bak ongeveer 30 minuten totdat de aubergine gaar is.
Serveer met ringetjes bosui, koriander en sesamzaadjes.
Notities
Mijn kinderen zijn niet zo'n fan van een hele aubergine. Ze moeten altijd proeven, maar hoeven het niet op te eten. Ik serveer voor hen meestal rijst en rauwkost erbij.