Gevulde spinazie pannenkoek met falafel balletjes en hummus
Zin in een gezonde hartige pannenkoek? Maak dan deze spinazie pannenkoek. Deze groente pannenkoek is makkelijk om te maken. Vul de pannenkoek met wat paprika, champignon en falafel, of een vulling naar jouw keuze! Een lekkere vegetarische lunch of diner!
Doe de havermout, spinazie, bakpoeder, Griekse yoghurt, eieren en melk in een blender en pureer tot een gladde massa. Breng op smaak met wat zout.
Verwarm een scheut olijfolie in een pannenkoekenpan of een koekenpan (met deksel). Schenk 1/4 van het beslag in de pan en doe de deksel op de pan. Keer na 2/3 minuten om, en bak nog eens 2/3 minuten totdat de pannenkoek gaar is. Doe hetzelfde met de rest van het beslag, tot je 4 mooie pannenkoeken hebt.
Verwarm intussen wat olijfolie in een hapjespan of koekenpan. Bak hierin de falafel balletjes.
Snij de champignons en paprika in blokjes / partjes. Voeg toe aan de falafel. Bak ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat chilisaus naar smaak toe.
Smeer 1/4 van de hummus op een pannenkoek. Verdeel 1/4 van de falafel en groente erover en vouw de pannenkoek dubbel. Doe hetzelfde met de rest van de pannenkoeken en de vulling. Garneer eventueel met wat bosui ringetjes.
Notes
Een groene pannenkoek; niet ieder kind vind dit aantrekkelijk.
Verkoop de pannenkoek onder het motto van een 'monster' of 'dino' of krokodillen' pannenkoek, dan heb je misschien meer succes.
Vul de pannenkoek met groente die jouw kind lekker vindt.