Kaiser schmarrn is een typische wintersport maaltijd. Het is een soort roerei variant van pannenkoek. Deze spinazie kaiser schmarrn is een hartige variatie op de klassieke Oostenrijkse kaiser schmarrn. De kaiser schmarrn is gemaakt van beslag met spinazie en havermout. Met wat gebakken groente en falafel balletjes erbij heb je een heerlijke maaltijd!
Splits de eieren. Doe de dooiers in een blender, samen met de spinazie, havermout, bakpoeder, Griekse yoghurt, melk en baking soda. Pureer tot een gladde massa. Breng op smaak met zout. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en spatel door het beslag.
Verwarm een scheut olijfolie in een pannenkoekenpan of een koekenpan (met deksel). Schenk 1/4 van het beslag in de pan en doe de deksel op de pan. Snij de pannenkoek in vieren. Keer de kwarten na 2/3 minuten. Maak er nu kleinere stukjes van en bak nog eens 3 minuten. Keer eventueel tussendoor. Doe hetzelfde met de rest van het beslag.
Verwarm intussen wat olijfolie in een hapjespan of koekenpan. Bak hierin de falafel balletjes.
Snij de champignons en paprika in blokjes / partjes. Voeg toe aan de falafel. Bak ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat chilisaus naar smaak toe.
Verdeel de kaiser schmarrn over 4 kommen of borden. Verdeel de falafel en groente erover en doe een klodder hummus erbij.
Notes
Een groene pannenkoek; niet ieder kind vind dit aantrekkelijk.
Verkoop de pannenkoek onder het motto van een 'monster' of 'dino' of krokodillen' pannenkoek, dan heb je misschien meer succes.
Serveer er groente en een sausje bij dat jouw kind lekker vindt.