Japanse aduki bonen salade met zoete uien-gemberdressing
Op zoek naar een lekker bijgerecht voor een Aziatische maaltijd? Deze aduki bonen salade stelt je niet teleur! De salade is lekker voedzaam en heerlijk op smaak dankzij de zoete uien-gemberdressing.
Voorbereidingstijd10 minutenmin
Totale tijd10 minutenmin
Gang: Bijgerecht, Jus, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: Bonensalade, Salade, Vegan
Servings: 4personen
Calories: 122kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
2flinke handenspinazie
240gramaduki bonenuitlekgewicht van een blik van 400 gram. Te koop bij Ekoplaza. Alternatief: kidneybonen
2paprika
3stengelsbosui
Zoete ui gember dressing
1/8ui
3gramgemberongeveer 0,5 cm
50mlsojasaus
2eetlepelszonnebloemolie
2eetlepelsrijstazijn
12gramkokosbloesemsuikeralternatief: een ander suikersoort
zwarte peper
Om te garneren
2theelepelssesamzaadjes
Instructies
Schil de gember en ui en rasp deze, of snij super fijn. Doe in een schaaltje. Voeg de sojasaus, zonnebloemolie, rijstazijn en kokosbloesemsuiker toe. Roer goed door en breng op smaak met zwarte peper.
Was de paprika en bosui. Snij de paprika in reepjes en de bosui in ringen.
Doe de spinazie in een salade kom. Voeg de paprika en bosui toe. Schenk de dressing erover. Garneer met sesamzaadjes.
Notities
Mijn dochter kan ik hier wel blij mee maken, maar mijn zoontje niet. Kijk vooral wat jouw kind lekker vindt, laat het eventueel proeven.
Ik hou zelf altijd een bakje rauwkost achter de hand voor de kinderen.