Makkelijke en snelle eenpans orzo met spinazie en champignons
Deze eenpans orzo met spinazie en champignons is dé ideale maaltijd als je zin hebt in pasta, comfort food, snel klaar en toch gezond. Je hebt maar één pan nodig en daarna kun je genieten van een heerlijke vegetarische pasta.
Verwarm de olijfolie in een grote hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook.
Snij de champignons in plakjes en bak een paar minuten mee.
Voeg de spinazie beetje bij beetje toe totdat het geheel in de pan past (het hoeft nog niet helemaal geslonken te zijn). Breng alvast wat op smaak met zout en peper.
Blus af met de melk en het water en voeg de orzo en het bouillonblokje toe. Laat nu ongeveer 15 minuten pruttelen totdat het vocht is ingekookt en de orzo gaar is. Breng op smaak met zout en peper.
Garneer met geraspte kaas.
Notities
Dit is een perfect gerecht voor kinderen. Ik noem spinazie trouwens altijd 'Popeye' en vertel erbij dat ze er sterk van worden. Dat helpt wel, want die blaadjes vinden ze toch minder aantrekkelijk om te eten.
Is het eten van spinazieblaadjes een probleem, gebruik dan gesneden diepvries spinazie (geen à la creme!). Zo krijg je een soort spinaziesaus ipv stukjes spinazie.