Voor deze lasagne heb je geen oven nodig. Met 1 pan tover je in no time dit heerlijke vegetarische gerecht op tafel. De eenpans lasagne zit vol met heerlijke groente. Puur comfort food en dat terwijl het super makkelijk is om te maken!
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd10 minutenmin
Totale tijd15 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Kidsproof, Lasagne, Vegetarisch
Servings: 4personen
Calories: 416kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
4eetlepelsolijfolie
1ui
2teentjesknoflook
2paprika
1courgette
250gramchampignon
500gramcherrytomaat
400gramtomatenblokjes
100 mlwater
1blokjegroente bouillon
2eetlepelsItaliaanse kruidengedroogd
250gramverse lasagne bladen
240gramlinzenuitlekgewicht 240 gram, blik van 400 gram
zout
peper
250mlkookroom
40gramParmezaanse kaas
Optioneel, om te garneren
verse basilicum
Instructies
Pel de ui en knoflook en snij deze fijn. Bak ze in een scheutje olijfolie.
Was de paprika's, courgette cherrytomaten. Snij de paprika en courgette in stukjes. Snij de champignons in partjes. Doe de groente in de pan en bak 5 minuten.
Halveer de cherrytomaten.
Voeg de cherrytomaten, tomatenblokjes, het bouillonblokje en de Italiaanse kruiden toe en blus af met het water. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Roer de kookroom door de saus.
Giet de linzen af en spoel af met water. Snij de verse lasagne bladen in de lengte in repen van ongeveer 3 cm breed. Als de vellen aan elkaar plakken, is het handig om ze even los te halen. Anders blijft het in de pan ook aan elkaar zitten. Voeg de linzen en lasagne bladen toe aan de saus en laat nog een paar minuten pruttelen, zodat de lasagnebladen mooi gaar zijn. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel met verse basilicum.
Notities
Kinderen zijn vaak gek op lasagne en pasta met rode saus. Dit is daarom een potentieel succesrecept!
Pureer de saus eventueel voordat je de linzen en lasagne bladen toevoegt, dan krijg je een gladde saus zonder stukjes groente.