Mexicaans én lasagne. Het klinkt niet echt als een logische combinatie, maar het is echt super lekker, dat beloof ik je! Dit recept is super makkelijk om te maken, zit boordevol groente en peulvruchten en is daarmee een top vegetarisch gerecht! Lekker en makkelijk comfortfood!
3eetlepelsMexicaanse kruidenmixzelf gemaakt (recept op mijn blog) of tacokruiden uit een zakje
1blokjegroentenbouillon
400gramzwarte boon
300grammais
zout
peper
lasagnebladen
200mlcreme fraiche
100gramgeraspte kaas
Optioneel, om te garneren en te serveren
1portieguacamoleZie recept op mijn blog hoe je zelf guacamole kunt maken
nachochips
jalapeno peper
verse koriander
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet alvast een ovenschaal klaar.
Pel de ui en knoflook en snij ze allebei fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook een paar minuten.
Was en snij intussen de courgette en paprika in blokjes en voeg toe aan de ui. Bak ongeveer 5 minuten mee. Blus af met de tomatenblokjes, 200 ml water en een blokje groenten bouillon. Laat 3 minuten pruttelen. Voeg nu de uitgelekte zwarte bonen, maiskorrels en Mexicaanse kruiden toe. Roer goed door en breng eventueel op smaak met zout en peper en extra Mexicaanse kruiden als je dat nodig vindt.
Pak nu de ovenschaal. Schep een laag bonensaus in de schaal en leg vervolgens een laag lasagnebladen erop. Dan volgt een laagje creme fraiche. Smeer de helft van de creme fraiche op de lasagnebladen en dek af met een nieuw laagje lasagnevellen. Nu weer een laagje bonen, lasagnebladen, bonen, lasagnebladen, en ga zo door totdat de bonensaus op is. Eindig met een laagje lasagnebladen en smeer de tweede helft van de creme fraiche op. Strooi de geraspte kaas erover. Bak de lasagne nu in ongeveer 20-25 minuten gaar en goudbruin in de oven op 180 graden. Haal de lasagne uit de oven en geniet van dit heerlijke comfortfood!
Optioneel: garneer de lasagne met verse korianderblaadjes en stukjes jalapeno peper en serveer met wat guacamole en nacho chips.
Notes
Deze lasagne vinden kinderen heerlijk! Bonen en mais doen het vaak goed bij kids.
Je kunt naar eigen smaak groente toevoegen. Ik ging voor paprika en courgette, maar champignons kunnen hier ook prima bij!