Deze salade eet ik 's zomers bijna elke dag als bijgerecht. Mijn all time favorite salade; de Nienke salade. De Nienke salade is makkelijk te maken en zit vol vitamines met sla, tomaat, appel! De appel is trouwens echt het geheime ingrediënt in deze salade. Dat voegt een extra bite en frisheid toe, waardoor het net wat anders is!
Voorbereidingstijd10 minutenmin
Totale tijd10 minutenmin
Gang: Bijgerecht, Lunch
Keuken: Fusion
Trefwoord: Camping, Salade, Vegetarisch, Zomer
Servings: 4personen
Calories: 127kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
1halve slaik vind krulsla altijd heerlijk
1kleinerode uiof eventueel 2 stengels bosui
2tomaten
1halvekomkommer
1appel
75gramfeta
Dressing
2eetlepelsolijfolie
1eetlepelnotenolie
1eetlepel witte balsamico azijn
1theelepelmosterd
1theelepelhoningof jam!
Instructies
Doe de sla in een kom. Snij de rode ui in ringen of in kleine stukjes en de tomaat, komkommer en appel in stukjes. Verdeel dit over de sla.
Verwarm de pijnboompitjes kort in een pan tot ze goudbruin zijn.
Kruimel de feta over de salade en strooi ook de pijnboompitten er over.
Voor de dressing doe je alle dressing ingrediënten in een klein bakje en meng deze totdat je een egale dressing krijgt. Ik laat iedereen zelf de dressing over de salade doen. Zo blijft de salade lekker vers en wordt het niet slap. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je de salade die je over hebt de volgende dag nog eten als lunch.
Notities
Joppe houdt nog niet zo van sla. Voor hem maak ik daarom een apart bakje met de dingen uit onze salade die hij wel lekker vindt. In dit geval tomaat en appel. Zo heeft hij ook een 'salade' en krijgt ie genoeg vitamines binnen.