Dit is de perfecte vegetarische 's zomerse maaltijdsalade. Heerlijk fris door de limoen en de feta. Lekker gezond door de groene asperge tips en de tuinbonen en ook nog wat vullend door de orzo. Deze simpele zomersalade is ontzettend lekker en staat binnen 20 minuten op tafel.
1,5kilotuinboonJe houdt ongeveer 500 gram over als je ze enkel gedopt hebt. Dus bij diepvriesbonen neem je 500 gram.
200gramgroene asperge tips
3stengelsbosui
150gramfeta
30gramamandelschaafsel
zout
peper
Instructions
Kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak in de tussentijd een dressing van 3 eetlepels olijfolie, sap van een halve limoen en de fijngesneden dille en wat zout en peper. Giet de orzo af als het gaar is en roer de dressing door de orzo. Proef de orzo. Wil je de orzo nog iets frisser hebben? Pers dan ook de andere helft van de limoen erover uit. Zet de orzo even apart.
Als de orzo nog kookt, ga je ook alvast aan de slag met de tuinbonen. Dop de tuinbonen voor de eerste keer. Dit doe je door het topje van de tuinboon af te snijden. Nu kun je de boon openen en komen er een aantal bonen uit. Doe deze bonen en de aspergetips in een pan met kokend water en kook ongeveer 2-3 minuten totdat de asperges beetgaar zijn. Giet de groente af en spoel af met koud water.
Nu kun je beginnen met het dubbeldoppen. Dit kost even tijd, maar is niet moeilijk. Snij het bovenste felgroene puntje van de tuinboon af en druk nu vanaf onderaan de boontjes uit de schil.
Snij de feta in kleine blokjes en de bosui in dunne ringen. Bak de amandelschaafsel in ongeveer 2 minuten lichtbruin.
Voeg nu de groente en de feta toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Strooi de amandelschaafsel erover.
Notes
Joppe vond deze orzo maar niks. Het was iets te groen voor hem volgens mij. Ik heb daar een kidsproof oplossing voor bedacht!
Ik heb een deel van de gekookte orzo apart gehouden en aan Joppe gevraagd wat hij lekker vond bij de 'rijst'. Hij wilde graag paprika, komkommer, gewone kaas en maïs. Dus dat heb ik voor hem gemaakt! Ik heb dus niets extra's gekookt; gewoon wat rauwkost toegevoegd. De bordjes van zowel Joppe als Jolijn gingen helemaal leeg!