Spruitjes op een pizza? Ja zeker! Spruiten combineren heerlijk met blauwe kaas, dus dat is een perfecte pizza combo. Top de pizza af met pijnboompitten en wat uitjes en je hebt een verrassende vega pizza.
75gramgorgonzola dolceof een andere, niet te pittige, blauwe kaas
150gramspruit
0,5rode ui
1handjepijnboompitten
zout
peper
Optioneel, om te garneren
verse basilicum
chillivlokken
Instructions
Verwarm de oven voor op 220 graden.Sommige pizzabodems zijn lekkerder als je ze even kort verwarmt in de oven, zonder toppings. Check de verpakking van de bodems of dat ook voor jouw bodems geldt.
Was de spruitjes. Verwijder de harde onderkant. Rasp de spruitjes grof in een food processor (of met een handrasp of mandoline, maar pas op voor je vingers!). Snij de rode ui super fijn.. Scheur de mozzarella in stukjes.Snij de gorgonzola in stukjes.
Bedek de bodems met de stukjes mozzarella en gorgonzola. Verdeel de geraspte spruitjes en de rode ui over de pizza bodem. Bestrooi met zout en peper en wat pijnboompitten. Schuif de pizza in de oven en bak ongeveer 8-10 minuten, totdat de kaas mooi gesmolten is en de bodem gaar is.
Garneer eventueel met verse basilicum en wat chilivlokken
Notes
Het leuke van zelf pizza's maken, is dat iedereen zijn pizza kan belegen met zijn favoriete toppings. Dit is één van mijn favo pizza's. De kids zijn er minder van gecharmeerd. Zij mogen hun eigen toppings uitkiezen.