Quinotto met knolselderij en paddenstoelen. Ben je gek op risotto en wil je weer eens wat nieuws en gezonders proberen? Dan is deze quinotto iets voor jou. Quinoa bevat veel vezels en is eiwitrijk en daardoor een gezonde keuze. Een heerlijke herfst / winter risotto.
Schil de ui en knoflook en snij fijn. Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knokflook voor 2 minuten. Zet het vuur niet te hoog, want dan verbrandt de knoflook.
Snij de paddenstoelen in parten of plakjes.
Voeg de paddenstoelen toe aan de ui en bak 2 minuten mee.
Schil de knolselderij. Verwijder de 'harige' stukjes en snij de knolselderij in dobbelsteenblokjes van ongeveer 1x1 cm.
Voeg nu de knolselderijblokjes toe in de pan en bak 2 minuten mee.
Voeg de quinoa toe en blus af met de witte wijn. Als de wijn is opgenomen, voeg dan de paddenstoelen bouillon toe, totdat de quinoa en groente net onder water staat. Zet het vuur middelhoog en roer af en toe door. Als de bouillon is opgenomen, voeg je weer nieuwe bouillon toe, net zo lang totdat de quinoa en de knolselderij gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
Hak de rozemarijn fijn en breng de quinoa op smaak met de rozemarijn, zout en peper. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en je quinotto is klaar.
Optioneel: Parmezaanse kaaskoekjes
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Leg 75 gram Parmezaanse kaas op het bakpapier en maak er een mooie vorm van (vierkant, driehoek, rond, maakt niet uit, als de kaas maar aaneengesloten naast elkaar ligt. Schuif de bakplaat 5-6minuten in de oven zodat de kaas mooi gesmolten is. Pas op dat de kaas niet aanbrandt. Haal de bakplaat uit de oven en laat even afkoelen. Daarna kun je de kaaskoek in stukken breken.
Notes
Dit was bij mij zo'n gevalletje van; ik heb hier zelf zin in, de kids zullen het wel niks vinden. Tot mijn verrassing vonden ze het allebei heel erg lekker! Zo zie je maar dat het goed is om af en toe wat nieuwe dingen voor te schotelen.
Je kunt de knolselderij eventueel pureren. Kook de knolselderij in een aparte pan gaar. Giet af en bewaar een beetje kookvocht. Pureer tot een egale puree. Voeg een klein beetje kookvocht toe en pureer tot een puree. Roer de puree aan het einde door de quinoa.
De paddenstoelen kun je vervangen door gewone champignons of kastanje champignons.