Met deze Kung Pao tofu verras je al je tafelgasten. Dit gerecht is een absolute smaakbom en ook nog eens gezond! Vol met verse groente en lekker knapperige tofu.
We gaan eerst het vocht uit de tofu halen. Pak een bord en leg hierop een opgevouwen schone theedoek of 2 keukenpapiertjes. Leg hierop de tofu en dek af met nog een theedoek of keukenpapiertjes. Leg hierop iets zwaars, zoals een paar kookboeken en laat de tofu 30 minuten staan. Hierdoor trekt het vocht uit de tofu, waardoor je de tofu lekker crispy kunt krijgen bij het bakken.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de Kung Pao saus door de sojasaus, azijn, gembersiroop en suiker in een kom te mengen. Zet apart.
Snij de tofu in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Doe de tofu in een kom en strooi de maizena erover. Hussel voorzichtig zodat alle blokjes goed zijn bedekt met de maizena. Strooi wat zout en cayennepeper over de tofu.
Verwarm een flinke hapjespan op het vuur en doe 2 eetlepels sesamolie in de pan. Bak hierin de helft tofublokjes totdat alle kanten van de blokjes lichtbruin kleuren. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Herhaal dit met de andere helft van de tofu. Haal de tofu uit de pan en zet even apart.
Verwarm de laatste eetlepel sesamolie in de pan. Schil intussen de knoflook, chilipeper (zonder zaadlijsten) en gember en snij deze fijn. Snij de paprika's en lente-ui in grove stukkenBak de groente, samen met de cashewnoten ongeveer 4 minuten op heet vuur in de pan. Voeg de Kung Pao saus en de tofu toe en zet het vuur wat lager. Laat nog even 2 minuten pruttelen.
Serveer met de Kung Pao tofu met rijst. Garneer eventueel met wat sesamzaad.
Notities
Mijn kinderen zijn gek op wokgerechten én op tofu. Het liefst eten ze het met noedels. De rijst kun je natuurlijk prima vervangen door noedels.
Geen paprikafans in jouw gezin? Vervang de paprika dan door champignons of courgette.
De tofu kun je eventueel iets kleiner snijden om makkelijk hapklaar te maken voor de kleinere kids.
De chilipeper kun je achterwege laten als je het gerecht niet te pittig wilt hebben.