Deze postelein stamppot is een heerlijk verrassend vegetarische stamppot. De geitenkaas en appel zorgen voor een fris zoete smaak en de vega speckjes geven een lekkere bite aan het gerecht. Een lekkere stamppot met deze prachtige vergeten groente.
Schil de zoete aardappels en snij in partjes. Doe de aardappels in een pan, samen met de bouillonblokjes en vul met water. Kook de zoete aardappels in ongeveer 15 minuten gaar. Giet af en pureer de aardappels samen met de melk tot een mooie puree. Voeg de geitenkaas toe en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Was de postelein en maak goed droog.
Schil de appels en snij in kleine stukjes. Verwarm 25 gram roomboter in een kleine koekenpan en bak hierin kort de appeltjes. Doe de appeltjes, inclusief de boter waarin je ze gebakken hebt bij de puree.
Doe nu opnieuw 25 gram boter in de pan en bak hierin de vegetarische speckjes krokant in ongeveer 5 minuten. Voeg de speckjes, met boter, toe aan de puree.
Roer nu de postelein door de puree en je stamppot is klaar!
Notities
Rauwe postelein zijn niet per sé favoriet bij kinderen. De groente blijft wat knapperig en niet alle kinderen houden daarvan. Tot mijn verbazing vond Joppe het wel lekker, dus ik zou zeggen: gooi de handdoek niet meteen in de ring!
Je kunt de postelein ook vervangen door spinazie, andijvie, broccoli, sperziebonen of rucola.
Of hou wat zoete aardappel apart en serveer daar rauwkost bij.