2-3blokjesgroente bouillon1-1,5 liter kokend water
50gramParmezaanse kaas
250grambuffel mozzarellaof burrata
peper
Optioneel, om te garneren
basilicum blaadjes
Instructies
Verwarm de oven voor op grillstand. Was de paprika's en leg in z'n geheel op een rooster onder de grill. Grill voor 20 minuten. De schil mag zwart worden. Laat de paprika even rusten en haal daarna de schil eraf.
Snij de paprika in grove stukken en doe in een blender. Pureer tot een gladde saus, eventueel met een scheutje groente bouillon erbij om het pureren makkelijker te maken.
Verwarm intussen de roomboter in een hapjespan. Pel de ui en snij deze fijn. Bak de ui in de boter glazig. Voeg de risottorijst toe en bak deze mee totdat deze ook glazig oogt. Dit is meestal ongeveer 2 minuten.
Blus de rijst af met groente bouillon zodat de rijst net onder water staat. Laat de rijst inkoken. Giet de paprikasaus erbij en wat extra bouillon. Giet vervolgens steeds bouillon bij zodra de rijst droogt lijkt te koken. Dit proces duurt meestal ongeveer 20 minuten.
Roer de Parmezaanse kaas door de risotto als deze gaar is. Serveer met plakjes buffel mozzarella en strooi vervolgens wat zwarte peper over de risotto.
Garneer eventueel met wat verse basilicum blaadjes.
Notities
Deze risotto is heerlijk zoet van smaak door de gegrilde paprika. Er zitten geen 'stukjes' in, dus hele goede kans dat dit een succes maaltje wordt!
Mocht de mozzarella een deal breaker worden, kun je deze natuurlijk achterwege laten.