Risotto met gegrilde paprika

Als je mij een beetje kent, dan weet je dat risotto mijn lievelingseten is. In allerlei soorten en maten. Wel vegetarisch natuurlijk, want vlees en vis eet ik niet. Maar in de categorie vegetarische risotto’s zijn er ook zoveel lekkere opties. Eentje die nog niet op mijn website stond, is risotto met gegrilde paprika. Daar heb ik bij dezen verandering in gebracht!

Hoe grill je een paprika in de oven?

Paprika’s grillen is eigenlijk een fluitje van een cent. Want het enige dat je hoeft te doen, is de paprika’s in de oven leggen onder de grill. Laat de paprika’s ongeveer 20 minuten liggen. De schil mag zelfs zwart worden. Even afkoelen en daarna het velletje eraf halen en klaar ben je!

Ik heb de paprika’s vervolgens gepureerd met wat groente bouillon, zodat je een egale risotto krijgt zonder stukjes. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de paprika’s in stukjes te snijden en aan het eind toe te voegen aan de risotto. Ook heerlijk!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

De lekkerste risotto recepten

Omdat ik ontzettend fan ben van risotto, heb ik mijn 10 lekkerste risotto recepten voor je op een rij gezet. Van risotto met pompoen, tot spinazie, bietjes en spruitjes. Allemaal heerlijke vegetarische risotto recepten!

Risotto met gegrilde paprika

Een heerlijk vegetarische risotto met gegrilde paprika en buffel mozzarella. Makkelijk om te maken en super smaakvol.
4.50 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans
TrefwoordGegrilde paprika, Kidsproof, Risotto, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 4 (rode) paprika
  • 50 gram roomboter
  • 1 ui
  • 350 gram risottorijst
  • 2-3 blokjes groente bouillon 1-1,5 liter kokend water
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 250 gram buffel mozzarella of burrata
  • peper

Optioneel, om te garneren

  • basilicum blaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op grillstand. Was de paprika's en leg in z'n geheel op een rooster onder de grill. Grill voor 20 minuten. De schil mag zwart worden.
    Laat de paprika even rusten en haal daarna de schil eraf.
  • Snij de paprika in grove stukken en doe in een blender. Pureer tot een gladde saus, eventueel met een scheutje groente bouillon erbij om het pureren makkelijker te maken.
  • Verwarm intussen de roomboter in een hapjespan. Pel de ui en snij deze fijn. Bak de ui in de boter glazig. Voeg de risottorijst toe en bak deze mee totdat deze ook glazig oogt. Dit is meestal ongeveer 2 minuten.
  • Blus de rijst af met groente bouillon zodat de rijst net onder water staat. Laat de rijst inkoken. Giet de paprikasaus erbij en wat extra bouillon. Giet vervolgens steeds bouillon bij zodra de rijst droogt lijkt te koken. Dit proces duurt meestal ongeveer 20 minuten.
  • Roer de Parmezaanse kaas door de risotto als deze gaar is. Serveer met plakjes buffel mozzarella en strooi vervolgens wat zwarte peper over de risotto.
  • Garneer eventueel met wat verse basilicum blaadjes.

Kidsproof tips

  • Deze risotto is heerlijk zoet van smaak door de gegrilde paprika. Er zitten geen ‘stukjes’ in, dus hele goede kans dat dit een succes maaltje wordt!
  • Mocht de mozzarella een deal breaker worden, kun je deze natuurlijk achterwege laten.
Vegetarische risotto
Risotto met gegrilde paprika en buffel mozzarella