4eetlepelsMexicaanse kruidenmixzie recept op mijn blog, of gebruik een zakje tacokruiden
zout
peper
4eieren
Optioneel, om te garneren
1avocado
nacho chips
verse koriander
75gramfeta
Instructies
Pel de ui en knoflook en snij deze fijn. Bak ze in een scheutje olijfolie in een hapjespan.
Snij de paprika in stukjes en de cherrytomaten doormidden en voeg toe aan de ui. Bak ongeveer 5 minuten mee.
Voeg de bonen, mais, tomatenblokjes en Mexicaanse kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
Maak 4 kuiltjes met een lepel tot de bodem van de pan en kluts in elk kuiltje 1 ei. Laat nog eens 8 minuten pruttelen, waarvan eerst 4 minuten met deksel op de pan en daarna 4 minuten zonder deksel.
Garneer eventueel met wat plakjes avocado, verse koriander, feta en nachochips.
Notities
Een ei kan een gerecht helemaal opleuken voor kinderen. Deze shakshuka is daarom zeker de moeite waard voor veel kids.