Deze ratatouille bakplaat is ideaal om restjes groente op te maken. De groente grill je in de oven. Daarna is het lekker om de groente nog een paar minuten te laten sudderen in de pan, zodat de smaken lekker intrekken. Een makkelijke en super smaakvolle vegetarische maaltijd.
Was de aubergines en snij in grove stukken en leg in een vergiet. Besprenkel ruim met zout en laat minimaal 15 minuten staan. Het vocht trekt nu uit de aubergine, waardoor de aubergine straks minder taai is. Dep de aubergine na 15 minuten af met keukenpapier of een schone theedoek.
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Was de courgette en paprika en snij in grove stukken. Snij ook de ui en knoflook. Was de cherrytomaten. Leg alle groente op de bakplaat. Bestrooi met 2 theelepels Provençaalse kruiden, en wat zout en peper. Besprenkel ruim met olijfolie. Giet ook de tomatenblokjes over de groente. Zet de bakplaat in de oven en bak ongeveer 30 minuten.
Kook intussen de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakkking. Giet af en besprenkel met olijfolie.
De de groente nu in een hapjespan en laat nog even 5-10 minuten pruttelen. Zo trekken alle smaken er lekker in. Breng eventueel extra op smaak met zout, peper en Provençaalse kruiden.
Serveer de ratatouille met de orzo.
Notities
Mijn kinderen maak je niet blij met grote stukken aubergine en courgette. Voor hen heb ik een deel van de groente gepureerd en dit bij de orzo geserveerd. Zo hadden ze een lekkere pasta met groentesaus.