Vegetarische ajam ketjap met seitan en zelfgemaakte atjar tjampoer
Dit is een heerlijke vegetarische variant op ajam ketjap of babi ketjap. Deze ajam ketjap is gemaakt met seitan. Serveer met sperziebonen, rijst en atjar tjampoer en je hebt een heerlijke Aziatische maaltijd.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil de ui en knoflook en snij in grove stukken.
Verwarm een scheut arachideolie in een hapjespan. Bak hierin de ui en knoflook.
Voeg de ketjap, water, gemberpoeder en sambal toe en laat even pruttelen terwijl je de seitan snijdt.
Snij of scheur de seitan in grove stukken. Voeg toe aan de ketjap.
Was de paprika en snij in grove stukken. Voeg toe aan de ketjap. Doe de deksel op de pan en laat op middelhoog vuur 15 minuten pruttelen.
Kook intussen de sperziebonen in een pan met kokend water. Kook ze ongeveer 6 minuten, giet af en spoel af met ijskoud water.
Maak de borden op met rijst, seitan ketjap, sperziebonen en atjar tjampoer. Garneer optioneel met gebakken uitjes, pinda's en chilipeper.
Notities
Mijn kinderen hebben gesmuld van dit gerecht. Zowel de seitan, als de sperziebonen en de atjar vonden ze heerlijk.
Houdt jouw kind niet van sperziebonen? Vervang dan door een groente die hij/zij wel lekker vindt. Bijvoorbeeld broccoli. De atjar kun je prima achterwege laten.
Valt de seitan niet in de smaak? Gebruik dan vegetarische balletjes in plaats van seitan. Laat deze pruttelen in de ketjap.