Dit is een heerlijk plantaardig recept voor pasta met tomatensaus. De saus is rijkelijk gevuld met groente en lekker op smaak gebracht met Italiaanse kruiden. De tofu zorgt voor de nodige eiwitten en een extra bite. Garneer eventueel met wat (vegan) geraspte kaas en je hebt een top Italiaanse maaltijd!
Snij de tofu in blokjes van ongeveer 1x1 of 1,5x1,5 cm. Doe in een schaaltje en schenk 3 eetlepels balsamico azijn erover. Laat de azijn 15 minuten intrekken.
Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan. Snij de ui en knoflook fijn en bak deze in de olie voor ongeveer 3 minuten.
Schil de wortel, snij in de lengte in vieren en snij vervolgens in plakjes. Voeg toe aan de ui.
Was de paprika, verwijder de zaden en snij in blokjes.Snij de champignons in partjes of plakjes. Doe de paprika en champignon in de pan. Bak in ongeveer 6 minuten gaar. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.Snij intussen de cherrytomaten doormidden.
Voeg de cherrytomaat, de tomatenblokjes, 200 ml water en het bouillonblokje toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg daarna de tofublokjes (incl resterende balsamico azijn toe).
Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer door de saus.
Optioneel, om te garneren
Garneer eventueel met (vegan) geraspte kaas en wat sla of verse basilicum.
Notities
Mijn kinderen zijn gek op pasta en op tofu, dus dit is voor hen echt een top recept!
Houdt jouw kind niet van stukjes groente in de pasta? Pureer de saus dan voordat je de tofu erbij doet.