Pasta zonder potjes, pakjes of zakjes

Als foodie ben ik absoluut gĆ©Ć©n voorstander van het gebruik van potjes, pakjes of zakjes. Ik maak graag alles zelf uit eigen keuken, helemaal from scratch .Van sauzen voor pasta’s en curry’s tot salsa’s en marinades. Naast dat zelfgemaakt een stuk verser, gezonder en lekkerder is, is het vaak ook nog eens goedkoper! Een ultieme win win situatie ;).

Vegetarische pasta bolognese

Op mijn blog heb ik al diverse pastarecepten met tomatensaus geplaatst. Varianten op de klassieke pasta bolognese, maar dan zonder vlees. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld deze vegetarische pasta met zelfgemaakte rode pastasaus van cherrytomaat. Ook de pasta rode saus met vegetarische balletjes is een variant hierop, waarbij de vegetarische balletjes als vleesvervanger dienen. Of deze vegetarische pasta Bolognese met linzen, waarbij de linzen een plantaardige vleesvervanger zijn. Stuk voor stuk vegan en/of vegetarische varianten op een Italiaanse klassieker!

Tomatensaus met tofu

Ik heb meerdere pastarecepten met rode saus gemaakt, maar nog nooit eentje met tofu. Met dit pastarecept met tomatensaus en tofu heb ik daar verandering in gebracht! Tofu is een ideale plantaardige vleesvervanger. Omdat tofu van zichzelf een vrij neutrale smaak heeft, heb ik ervoor gekozen om de tofu te marineren in balsamico azijn. Deze smaakmaker past perfect binnen de Italiaanse keuken en geeft de pasta een extra lekkere touch. Daarnaast zorgt de tofu in dit gerecht voor de nodige eiwitten en een stevige bite.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Goed gevulde pastasaus

De pastasaus is rijkelijk gevuld en lekker op smaak gebracht met Italiaanse kruiden en verse knoflook. Naast tofu bevat de vegan pastasaus een heeeeeleboel groente, namelijk:

  • 250 gram champignons
  • 2 paprika’s
  • 150 gram wortel
  • 250 gram cherrytomaat
  • 400 gram tomatenblokjes
Vegetarische pasta rode saus met tofu
Vegan pasta met tomatensaus en tofu

Kidsproof pastasaus tip

Pasta valt bij veel kinderen in de smaak. Mijn kinderen zijn er in ieder geval gek op! Ook zijn ze gek op tofu, dus dit pastarecept is een waar succes bij ons thuis. Toch zitten er redelijk wat ‘stukjes’ in deze pasta die wellicht niet geliefd zijn door ieder kind. Houdt jouw kind niet van stukjes groente in de pastasaus? Dan heb ik een handige tip voor je! Namelijk het pureren van de saus voordat je de tofu er bij doet. Hierdoor bevat de pastasaus nog net zo veel groente en heeft het toch een bite doordat de tofu heel blijft.

Meer vega(n) pastarecepten

Pastagerechten vallen bij ons thuis altijd enorm goed in de smaak. Er staat hier wekelijks een pan pasta op tafel! Ik heb inmiddels al oneindig veel variaties weten te bedenken en heb hier een heleboel recepten op mijn website aan gewijd. Zoveel zelfs, dat ik een speciale top 10 heb gemaakt van mijn favoriete pastarecepten op dit moment. Bekijk het lijstje via deze link: 10x de lekkerste vega pastarecepten.

Vegan pasta met tomatensaus en tofu

Dit is een heerlijk plantaardig recept voor pasta met tomatensaus. De saus is rijkelijk gevuld met groente en lekker op smaak gebracht met Italiaanse kruiden. De tofu zorgt voor de nodige eiwitten en een extra bite. Garneer eventueel met wat (vegan) geraspte kaas en je hebt een top Italiaanse maaltijd!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenFusion, Italiaans
TrefwoordKidsproof, Pasta, Plantaardig, Tomatensaus, Vegan, Vegan pasta, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 250 gram tofu
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 320 gram (volkoren) pasta
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 250 gram champignon
  • 2 paprika
  • 150 gram wortel
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 250 gram cherrytomaat
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 blokje groente bouillon
  • 200 ml water

Optioneel, om te garneren

  • (vegan) geraspte kaas
  • verse basilicum of sla
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snij de tofu in blokjes van ongeveer 1×1 of 1,5×1,5 cm. Doe in een schaaltje en schenk 3 eetlepels balsamico azijn erover. Laat de azijn 15 minuten intrekken.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan. Snij de ui en knoflook fijn en bak deze in de olie voor ongeveer 3 minuten.
  • Schil de wortel, snij in de lengte in vieren en snij vervolgens in plakjes. Voeg toe aan de ui.
  • Was de paprika, verwijder de zaden en snij in blokjes.
    Snij de champignons in partjes of plakjes.
    Doe de paprika en champignon in de pan. Bak in ongeveer 6 minuten gaar. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
    Snij intussen de cherrytomaten doormidden.
  • Voeg de cherrytomaat, de tomatenblokjes, 200 ml water en het bouillonblokje toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg daarna de tofublokjes (incl resterende balsamico azijn toe).
  • Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer door de saus.

Optioneel, om te garneren

  • Garneer eventueel met (vegan) geraspte kaas en wat sla of verse basilicum.

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen zijn gek op pasta en op tofu, dus dit is voor hen echt een top recept!
  • Houdt jouw kind niet van stukjes groente in de pasta? Pureer de saus dan voordat je de tofu erbij doet.Ā