Dit is een heerlijk snelle vegetarische pasta met vega braadworst. De pasta staat binnen 20 minuten op tafel en is eenvoudig vegan te maken. De pasta is goed gevuld met courgette, tomaat en paprika. Een lekker gezond maaltje.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Snij de ui en knoflook fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook.
Snij de worst in plakjes en bak deze ongeveer 5 minuten mee in de pan.
Was de paprika, courgette en de cherrytomaten. Snij de paprika en courgette in blokjes en de cherrytomaat doormidden. Doe de groente in de pan en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en chilivlokken.
Blus af met de witte wijn en laat 10 minuten sudderen op laag vuur.
Roer de groente door de pasta. Garneer met Parmezaanse kaas.
Notities
Mijn kinderen zijn gek op pasta en vegetarische worst. Deze pasta is dan ook een groot succes voor hen.
Houdt jouw kind niet van stukjes groente? Bak de worst dan apart en pureer de pastasaus voordat je de worst erbij doet.