Pasta met vegetarische worst
Een lekker bordje pasta, wie houdt er niet van?! Ik in ieder geval wel! Als pasta lover en vegetariër probeer ik iedere keer weer iets nieuws uit om mijn vegetarische pasta’s extra body te geven. Zo maakte ik eerder bijvoorbeeld een vegan pasta met tofu en een pasta met vegetarische balletjes. Dit keer wilde ik eens een andere vleesvervanger proberen, vegetarische braadworst! Niet alleen erg lekker bij een Hollands stamppotje, maar ook bij deze pasta met courgette, tomaat en paprika. Scrol snel verder voor het recept!
Pasta met witte wijn
Ik vind pasta’s het ideale gerecht als je graag een snelle, smaakvolle en makkelijke vegetarische maaltijd op tafel wilt toveren. De meeste pastagerechten zijn al binnen 20 minuten klaar. Zo ook dit recept voor pasta met vegetarische worst! De basis is natuurlijk om de pasta gaar te koken. Daarnaast is het een kwestie van de braadworst in stukjes snijden. Zoals bijna elk recept, start ik met het bakken van een uitje met wat knoflook. Onmisbaar in een pastasaus! Hierna voeg je de stukjes braadworst en de groente toe en bak je alles gaar. Ik blus het geheel af met witte wijn en laat het vervolgens zo’n 10 minuutjes sudderen op laag vuur. Dit geef een heerlijke touch aan deze pastamaaltijd!
Ingrediënten vegetarische pasta met worst en groente
Dit pastarecept bevat absoluut geen moeilijk verkrijgbare ingrediënten. Integendeel! De meeste producten heb je waarschijnlijk al in huis.
Dit heb je nodig:
- 320 gram (volkoren) pasta
- olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 vegetarische braadworsten
- 2 paprika’s
- 500 gram cherrytomaat
- 0,5 courgette
- 1 mespuntje chilivlokken
- zout
- 100 ml witte wijn
- Parmezaanse kaas
Zoals je ziet gaan er behoorlijk wat verse groentes in deze pasta. Dit maakt het een voedzame en goedgevulde pasta die nog gezond is ook!
Meer vegetarische pasta recepten
Het is geen geheim dat ik gek ben op pasta. Ik houd er zelfs zóveel van, dat ik een blog heb geschreven waarin ik mijn favorieten deel: 10 x de lekkerste vegetarische pasta recepten. Hieronder geef ik je alvast een voorproefje van een aantal heerlijke vega pastamaaltijden die ik je zeker aan kan raden!
Hoe maak ik mijn pasta vegan?
Wist je dat je dit pastarecept heel gemakkelijk vegan kunt maken? Tegenwoordig liggen de winkels vol met de lekkerste vleesvangers. Veel merken verkopen zowel vegetarische als veganistische varianten. Ideaal dus om aan deze pasta toe te voegen! Merken zoals Vivera, Boon, Garden Gourmet, maar ook veel huismerken bieden vegan worstjes aan. Kun je geen plantaardige braadworsten vinden? Kies dan voor bijvoorbeeld vegan balletjes of een vegan burger.
Ik heb deze pasta afgetopt met Parmezaanse kaas. Om de maaltijd veganistisch te houden, kun je dit achterwege laten. Heb je toch graag een topping op je pasta? Dan kun je kiezen voor een plantaardige geraspte kaas als alternatief.
Pasta met vegetarische worst
Ingrediënten
- 320 gram (volkoren) pasta
- olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 vegetarische braadworsten
- 2 paprika
- 500 gram cherrytomaat
- 0,5 courgette
- 1 mespuntje chilivlokken
- zout
- 100 ml witte wijn
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Snij de ui en knoflook fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook.
- Snij de worst in plakjes en bak deze ongeveer 5 minuten mee in de pan.
- Was de paprika, courgette en de cherrytomaten. Snij de paprika en courgette in blokjes en de cherrytomaat doormidden. Doe de groente in de pan en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en chilivlokken.
- Blus af met de witte wijn en laat 10 minuten sudderen op laag vuur.
- Roer de groente door de pasta. Garneer met Parmezaanse kaas.
Kidsproof tips
- Mijn kinderen zijn gek op pasta en vegetarische worst. Deze pasta is dan ook een groot succes voor hen.Â
- Houdt jouw kind niet van stukjes groente? Bak de worst dan apart en pureer de pastasaus voordat je de worst erbij doet.Â
Review