De lekkerste spinazietaart maak je vrij eenvoudig zelf. Met bladerdeeg, spinazie, eieren en ricotta ben je in 40 minuten klaar. Een kwart punt spinazietaart bevat 25 gram eiwitten.
30 minuten op 200 graden. Helverwege handje pijnboompitten erop
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ingevette springvorm of quichevorm klaar (22-24 cm diameter). Laat de bladerdeegvellen ontdooien.
Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Snij de knoflook fijn en doe de knoflook en de helft van de spinazie in de pan. Wacht tot de spinazie is geslonken en voeg de rest van de spinazie toe. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat de spinazie even afkoelen.
Doe de eieren in een kom en klop ze los. Voeg de ricotta en de Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper.
Beleg de springvorm met het bladerdeeg. Zorg dat de hele vorm is bedekt.
Druk het vocht uit de spinazie. Dit kan door de spinazie in een vergiet te doen en het vocht eruit te drukken. Of knijp het vocht met de hand uit de spinazie.
Verdeel de spinazie over het bladerdeeg en verdeel vervolgens het ei ricotta mengsel er over.Doe de quiche in de oven. En bak de taart 30 minuten. Strooi na 15 minuten de pijnboompitten erover.
Notities
Voor kinderen kan het een aanrader zijn om de spinazie te pureren nadat je het in de pan hebt gebakken.