Springrolls zijn een plaatje om te zien en zijn ook nog eens erg gezond. Deze vegan springrolls met zelf gemarineerde tofu kun je zelf thuis maken en zijn een heerlijk gezond voorafje, lunch of snack.
Dip: bijvoorbeeld sojasaus, hoisinsaus of sweet chilisaus
Marinade
1theelepelgerookte paprikapoeder
1theelepelknoflookpoeder
1theelepelgembersiroop
2eetlepelssojasaus
1-2theelepelsrookaromaliquid smoke
3eetlepelssweet chili saus
Instructies
Doe de ingrediënten voor de marinade in een kom. Snij de tofu in blokjes en roer door de marinade. Laat minimaal 20 minuten intrekken.
Zet intussen alle andere ingrediënten klaar. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water zodat de noedels goed afkoelen en doe in een schaaltje.
Was hiervoor de komkommer en snij in reepjes. Doe in een schaaltje. Was de sla en doe de blaadjes in een schaaltje.Doe de wortel in een schaaltje.Doe de koriander in een schaaltje.Doe de gemarineerde tofu in een schaaltje.
Pak een flinke bak water en leg een grote snijplank klaar.
Dompel alle vier de kanten van een rijstvel kort in de bak met water. Leg het vel op de snijplank met een punt naar boven. Maak het middenstuk nog even nat met water met je hand. Dep het overtollige water van het vel af.
Leg wat sla vooraan op het rijstvel (hou de punt goed vrij!). Leg hierop een paar reepjes komkommer, wat wortel, rode kool, taugé, wat noedels en wat tofu. Leg 2-3 eetbare bloemen een stukje verderop.
Leg de onderste punt over de groente heen en rol totdat je één keer rond bent. Vouw de zijkanten naar binnen. Rol nu door totdat je over de bloemen heen bent en het hele vel is opgerold. Herhaal dit met de overige 10 vellen.
Serveer met sojaus, hoisinsaus en/of zoetzure chilisaus.
Notities
Laat je kind helpen met het maken van de springrolls. Laat hem / haar zelf kiezen welke groente hij erin wil.
Je kunt eventueel ook paprika, tomaat en mais gebruiken. Net wat je kind lekker vindt!