Wist je dat je in een handomdraai vegan roerei kunt maken van tofu? Zowel qua smaak, als structuur lijkt het net alsof je een echt roerei eet. Maar dan dus volledig plantaardig. Dus wil je vaker vegan eten, verwen jezelf dan beslist eens met deze tofu scramble.
Doe het blok tofu in een kom en prak met een vork zodat je mooie 'brokjes' krijgt. Doe de tofu in de pan en bak ongeveer 5 minuten, totdat de tofu licht goudbruin kleurt.
Doe de melk, edelgistvlokken, kurkuma, knoflookpoeder, mosterd in een schaaltje en meng de ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de saus bij de tofu en bak nog even een minuut mee. Heb je je roerei liever wat droger, laat dan nog even wat langer pruttelen. De 'saus' kookt vanzelf in. Breng het roerei eventueel nog extra op smaak met zout en peper.
Optioneel
Doe de roerei op de boterhammen en garneer met veldsla en plakjes tomaat.
Notities
Mijn kinderen zijn gek op ei en op tofu, dus hier maak ik ze wel blij mee. Dat geldt niet voor ieder kind natuurlijk.
Serveer het favoriete rauwkost van jouw kind erbij.