Pizza met courgette, zongedroogde tomaat en pijnboompit
Een van de lekkerste vegetarische pizza's die je kunt eten. Deze pizza met courgette en zongedroogde tomaat is super eenvoudig om te maken en heerlijk van smaak. Probeer het snel eens!
2pizza bodemsik gebruik meestal de bloemkool bodems van magioni
100 gramcreme fraiche
125grambuffel mozzarella(1 bol)
0,5courgette
1eetlepelzongedroogde tomatenin reepjes
1handjepijnboompitten
zout
(chili) peper
Instructies
Verwarm de bodems ongeveer 2 minuten in de oven op 200 graden.
Haal de bodems uit de oven en bestrijk met creme fraiche.
Was de courgette en snij in dunne plakjes. Ik doe dit met de rasp op mijn food processor, maar het kan ook met een mes of met een mandoline of een kaasschaaf. Beleg de pizza met de plakjes courgette.
Snij de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de courgette. Verdeel de zongedroogde tomaat en de pijnboompitten over de pizza.Breng op smaak met wat zout en peper
Bak de pizza ongeveer 10-12 minuten in de oven op 200 graden, totdat de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
Notities
Deze pizza vinden mijn kinderen ook heel lekker!
Is zongedroogde tomaat een probleem? Ga dan voor plakjes cherrytomaat. Ook heel lekker.
En is courgette een probleem? Beleg dan een pizza apart voor je kind, met bijvoorbeeld appel of peer.