Italiaanse inspiratie voor deze pizza met courgette

Deze pizza is voor mij pure heimwee naar vakantie in Italie. Een paar jaar geleden waren wij op vakantie in Toscane en daar aten we de pizza ‘Bucine’ in het plaatsje Bucine. Een pizza belegd met courgette, tomaat en ham. Ik at uiteraard een vegetarische variant. En die smaakte dusdanig goed, dat ik de pizza nog altijd zelf thuis maak.

Pizza bianca: pizza zonder rode saus

Pizza is natuurlijk bekend van de klassieke pizza’s met rode saus en kaas. Maar wist je dat je ook heerlijke ‘blanke’ pizza’s kunt maken? Ik gebruik hiervoor meestal wat (light) creme fraiche als basis. Vervolgens kun je de pizza beleggen met allerlei lekkers. Ik deelde al eerder een van mijn favo blanke pizza’s met oesterzwam en blauwe kaas. Dat is wat mij betreft een absolute aanrader. Een andere heerlijke bianca pizza, is een pizza met peer, en geitenkaas, of met appel en geitenkaas. Heb je dat al eens geprobeerd?

Vegetarische pizza bianca
Pizza met courgette, zongedroogde tomaat en pijnboompitten

De lekkerste vegetarische pizza: less is more

Wij hebben thuis een pizzaoventje in de tuin. We hebben wel vaker pizza party’s gehad met vrienden en familie. Ik snij dan allerlei groente van tevoren en maak een rode en een witte saus en doe wat verschillende kazen in schaaltjes. Iedereen kan zo zijn favoriete pizza’s beleggen. Wat me opvalt, is dat de meeste mensen hun pizza’s ontzettend vol beleggen en ook heel veel verschillende soorten toppings op de pizza doen. Dat is echt zonde! Voor pizza toppings geldt wat mij betreft: less is more! Ik had deze pizza met courgette bijvoorbeeld nog kunnen vol gooien met wat champignons en paprika, maar daarmee verliest hij de echte goede smaak. Kortom: tipje van foxy: als je zelf pizza’s maakt, kies dan eens voor ietsje minder verschillende soorten toppings.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Bloemkool of courgette bodem voor pizza

Als ik pizza’s maak in mijn pizza oven, dan gebruik ik hiervoor het recept van Da noi. Dat is een super lekkere deeg voor pizza’s. Als ik door de weeks ‘even snel’ pizza’s maak, dan neem ik hiervoor meestal de bloemkool bodem van Magioni. Ik word niet gesponsord om dit te zeggen, maar ik vind dit heerlijke bodems en ze zijn een stukje gezonder (minder koolhydraten, minder vet en meer groente) dan een gewone pizzabodem.

Meer vegetarische pizza recepten

Pizza met oesterzwam en blauwe kaas
Dit is een super lekkere vegetarische bloemkool pizza met oesterzwammen en gorgonzola. De combinatie van oesterzam, blauwe kaas en rode ui ringen is super verrassend. De pizza is heerlijk romig en cheesy. Puur comfort food!
Bekijk recept
Vegetarische Turkse pizza van Turks brood
Liefhebbers van vegetarisch eten opgelet: dit is het lekkerste vegetarische recept voor Turkse pizza. Met vegetarisch gehakt en paprika.
Bekijk recept
Pizza met prei en gorgonzola
Deze pizza met prei en gorgonzola is echt weer eens wat anders. Een heerlijke en verrassende combinatie. Deze vegetarische pizza is super snel gemaakt!
Bekijk recept

Meer vegetarische recepten met courgette

Plaattaart met courgette en tomaat
Een heerlijke vegetarische plaattaart met tomaat, courgette, paprika en geitenkaas. Heerlijk als bijgerecht, voorgerecht of lunch.
Bekijk recept
Courgette carpaccio
Deze courgette carpaccio ziet er niet alleen mooi uit, het is ook nog eens ontzettend lekker! Verras je eters met dit super simpele vegetarische Italiaanse voorgerecht.
Bekijk recept
Eenpans risotto van orzo (orzotto) met courgette
Dit eenpansgerecht met orzo en courgette is een snelle variant op risotto. Dit vegetarische gerecht maak je in Ć©Ć©n pan en staat binnen 15 minuten op tafel. Met orzo, ook wel griekse rijst of risoni genoemd, courgette, bouillon, Italiaanse kruiden en geraspte kaas zet je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel. Dit gerecht is ook perfect voor op de camping.
Bekijk recept

Pizza met courgette, zongedroogde tomaat en pijnboompit

Een van de lekkerste vegetarische pizza's die je kunt eten. Deze pizza met courgette en zongedroogde tomaat is super eenvoudig om te maken en heerlijk van smaak. Probeer het snel eens!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 17 minuten
GangBijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Snack, Voorgerecht
KeukenItaliaans
TrefwoordCourgette, Kidsproof, Pizza, Vegetarisch
Porties2 personen

Ingrediƫnten

  • 2 pizza bodems ik gebruik meestal de bloemkool bodems van magioni
  • 100 gram creme fraiche
  • 125 gram buffel mozzarella (1 bol)
  • 0,5 courgette
  • 1 eetlepel zongedroogde tomaten in reepjes
  • 1 handje pijnboompitten
  • zout
  • (chili) peper

Instructies

  • Verwarm de bodems ongeveer 2 minuten in de oven op 200 graden.
  • Haal de bodems uit de oven en bestrijk met creme fraiche.
  • Was de courgette en snij in dunne plakjes. Ik doe dit met de rasp op mijn food processor, maar het kan ook met een mes of met een mandoline of een kaasschaaf.
    Beleg de pizza met de plakjes courgette.
  • Snij de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de courgette.
    Verdeel de zongedroogde tomaat en de pijnboompitten over de pizza.
    Breng op smaak met wat zout en peper
  • Bak de pizza ongeveer 10-12 minuten in de oven op 200 graden, totdat de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.

Kidsproof tips

  • Deze pizza vinden mijn kinderen ook heel lekker!
  • Is zongedroogde tomaat een probleem? Ga dan voor plakjes cherrytomaat. Ook heel lekker.
  • En is courgette een probleem? Beleg dan een pizza apart voor je kind, met bijvoorbeeld appel of peer.Ā