Tempeh burger. Deze burger is een topper als je een plantaardige broodje burger wilt serveren. De tempeh geeft een lekkere bite en de burger is heerlijk op smaak gemaakt.
240gramzwarte boonuitlekgewicht; blik van 400 gram
Glazuur
1eetlepelsojasaus
1eetlepelahorn siroop
0,5theelepelsriracha saus
Toppings
6brioche broodjesof hamburger broodjes
sla
augurk
tomaat
rode ui
Instructies
Schil de ui, knoflook en wortel en snij in grove stukjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, knoflook en wortel met de sojasaus voor ongeveer 5 minuten.
Doe de tomatenpuree, havermout, oregano, komijn, paprikapoeder, tahin, chilivlokken en het ui-wortel mengsel in een food processor. Maal fijn. Snij de tempeh in blokjes. Voeg de tempeh en uitgelekte bonen toe aan de food procesoor en maal nog eens. De tempeh en bonen mogen wat grover blijven, maar je kunt ze ook helemaal fijn pureren.
Vorm met je handen 6 burgers van het mengsel. Leg eventueel 15-30 minuten in de koelkast of vriezer. Hierdoor krijgen de burgers een wat vastere structuur.
Bak de burgers in een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Bak beide kanten in ongeveer 4-5 minuten goudbruin.
Glazuur
Doe de sojasaus, ahorn siroop en srirachasaus in een schaaltje. Smeer de burgers aan beide kanten in met de glazuur.
Toppings
Serveer de burger op een brioche of hamburgerbroodje met wat vegan sriracha mayonaise, sla, tomaat, rode ui en augurk.
Notities
Een broodje vega(n) burger is altijd iets waar je kinderen blij mee maakt.
Laat de kids zelf hun favoriete toppings op het broodje kiezen. Zo geef je ze keuze ruimte en dat smaakt naar meer!