130gramkidney boonuitlekgewicht; uit blik van 200 gram
1tomaat
140grammaisuitlekgewicht; uit blik van 150 gram
4eetlepelszonnebloemolie
2eetlepelswater
150gramedamame boon
1paprika
1stengelbleekselderij
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even apart.
Doe de Burrito Seasoning Mix in een schaaltje en voeg 0,5 eetlepel zonnebloemolie en 2 eetlepels water toe. Roer goed door.
Snij de tempeh en plakken van ongeveer 3 mm dik. Verwarm 3 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en laat goed heet worden. Bak hierin de tempeh plakken aan beide kanten ongeveer 4-5 minuten, totdat de tempeh mooi goudbruin kleurt. Bestrijk vervolgens de tempeh (terwijl het nog in de pan ligt) met de Burrito Seasoning. Draai de tempeh om en bestrijk ook de andere kant met de seasoning. Draai nog eens om zodat de seasoning aan beide kanten wordt ingebakken. Haal de tempeh uit de pan.
Was de tomaat en paprika en snij in kleine blokjes. Giet de mais af. Giet de kidney bonen af.
Bak de edame bonen in een scheutje olie in een pan tot ze ontdooid zijn.
Doe de zilvervliesrijst in een bowl. Verdeel ook de tomaat, paprika, mais, edamame bonen, kidneybonen en tempeh over de bowl. Garneer met de overgebleven burrito seasoning en wat lente-ui in ringen.
Notities
De Tex Mex bowls kun je prima aan je kinderen voorschotelen. Laat je kids de bowl zelf samenstellen met de ingrediënten die jouw kind lekker vindt.