Tex Mex buddha bowl met tempeh

          Vegetarische poké bowl

Ik ben dol op kleurrijke bowls! Mijn dag begint zelfs met een (soort van) gevarieerde bowl. Als je me dan ’s avonds nog zo’n lekkere maaltijd als deze voorschotelt, dan kan mijn dag niet meer stuk. Deze Tex Mex buddha bowl zorgt gegarandeerd voor een lach op de gezichten van je gasten.

Mexicaanse bowl

Tex Mex gerechten staan wel boven aan in mijn top 10. Ik vind het heerlijk om te koken met Mexicaanse invloeden. Eigenlijk kun je aan veel gerechten wel een Mexicaans tintje geven. Deze keuken bestaat in mijn ogen niet alleen maar uit taco’s, enchilada’s en nacho’s. Al moet ik zeggen dat ik wel heel wat lekkere recepten heb ik die categorie.. Wat dacht je van een enchiladaschotel uit de oven? Of nacho’s met andijvie?

Vegetarische poké bowl
Vegan Tex Mex tempeh bowl

Ingrediënten Tex Mex buddha bowl

  • 50 gram zilvervliesrijst
  • 80 gram tempeh
  • 0,25 zakje Burrito Seasoning Mix of zelfgemaakte Tex Mex kruidenmix
  • 130 gram kidney bonen uitlekgewicht; uit blik van 200 gram
  • 1 tomaat
  • 140 gram mais uitlekgewicht; uit blik van 150 gram
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels water
  • 150 gram edamame bonen
  • 1 paprika
  • 1 stengel bleekselderij

Kidsproof tip: Laat je kind zelf zijn of haar bowl samenstellen, hele grote kans dat het bord netjes leeg gegeten wordt!

Meer recepten voor buddha bowls

Buddha bowl met bulgur en gegrilde groente
Een lekker gezond bordje comfort food. Dat is wat je krijgt met deze buddha bowl met bulgur en gegrilde groente. Door de bulgur en edamame bonen is dit ook nog eens een lekkere eiwitrijke vega keuze. De dressing van Griekse yoghurt maakt het helemaal af. Deze kun je natuurlijk heel eenvoudig vervangen door een plantaardig alternatief. Zo heb je een heerlijke vegan bowl.
Bekijk recept
Eiwitrijke quinoa buddha bowl met ei, huttenkase en sojaboontjes
Op zoek naar een lekker en makkelijke vegetarische buddhabowl? Maak dan deze heerlijke bowl vol groente en eiwitten. Met quinoa, sojaboontjes, ei en huttenkase krijg je meer dan 27 gram eiwitten binnen in één maaltijd. Ideaal voor vegetariers die op hun eiwitinname willen letten.
Bekijk recept
Vegan buddha bowl met rode kool, linzen, pompoen, hummus en falafel
Zin in een lekker gezond en voedzaam maaltje? Ga dan voor deze vegan buddha bowl. Met wat falafel, pompoen, rode kool, avocado en linzen tover je in no time een lekker voedzame bowl op tafel!
Bekijk recept
Vegetarische poké bowl

Vegan Tex Mex tempeh bowl

Vegan Tex Mex tempeh bowl. Dit is een heerlijke vegan bowl met knapperige Tex Mex tempeh. Super eiwitrijk en ontzettend lekker.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Diner, Lunch
Keuken: Tex Mex
Trefwoord: Kidsproof, Vegan
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 50 gram zilvervliesrijst
  • 80 gram tempeh
  • 0,25 zakje Burrito Seasoning Mix of zelfgemaakte Tex Mex kruidenmix
  • 130 gram kidney bonen uitlekgewicht; uit blik van 200 gram
  • 1 tomaat
  • 140 gram mais uitlekgewicht; uit blik van 150 gram
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels water
  • 150 gram edamame bonen
  • 1 paprika
  • 1 stengel bleekselderij

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even apart.
  • Doe de Burrito Seasoning Mix in een schaaltje en voeg 0,5 eetlepel zonnebloemolie en 2 eetlepels water toe. Roer goed door.
  • Snij de tempeh en plakken van ongeveer 3 mm dik. Verwarm 3 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en laat goed heet worden. Bak hierin de tempeh plakken aan beide kanten ongeveer 4-5 minuten, totdat de tempeh mooi goudbruin kleurt. Bestrijk vervolgens de tempeh (terwijl het nog in de pan ligt) met de Burrito Seasoning. Draai de tempeh om en bestrijk ook de andere kant met de seasoning. Draai nog eens om zodat de seasoning aan beide kanten wordt ingebakken. Haal de tempeh uit de pan.
  • Was de tomaat en paprika en snij in kleine blokjes.
    Giet de mais af.
    Giet de kidney bonen af.
  • Bak de edame bonen in een scheutje olie in een pan tot ze ontdooid zijn.
  • Doe de zilvervliesrijst in een bowl. Verdeel ook de tomaat, paprika, mais, edamame bonen, kidneybonen en tempeh over de bowl. Garneer met de overgebleven burrito seasoning en wat lente-ui in ringen.

Kidsproof tips

  • De Tex Mex bowls kun je prima aan je kinderen voorschotelen. Laat je kids de bowl zelf samenstellen met de ingrediënten die jouw kind lekker vindt. 

Voedingswaarden

Zout: 15mg | Calcium: 128mg | Vitamine C: 18mg | Vitamin A: 945IU | Suiker: 7g | Vezels: 12g | Kalium: 1132mg | Calorieën: 439kcal | Trans Fat: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g | Meervoudig onverzadigd vet: 4g | Verzadigd vet: 2g | Vet: 12g | Eiwitten: 26g | Koolhydraten: 62g | Iron: 6mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en gebruik hashtag #foxilicious
Pin it Print
Hollandse rode biet recept Oud Hollands recept voor gekookte rode biet
Zomer pasta met groene groenten en huttenkase Vegetarische pasta met groene groente

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling