Risotto met pastinaak en kastanje champignons: Hou je van risotto? Dan moet je deze risotto zeker proberen. De pastinaak geeft een lekker romige en nootachtige smaak aan het gerecht. Een perfect vegetarisch gerecht voor de herfst en winter.
Schil de ui en snij fjin. Schil de pastinaak en snij in plakjes of kleine blokjes.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote hapjespan. Bak hierin de ui en pastinaak.
Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak 2 minuten mee totdat de rijst glazig oogt. Blus af met een scheut groente bouillon. Laat de bouillon inkoken. Voeg een nieuwe scheut bouillon toe en laat weer inkoken. Herhaal dit totdat de rijst gaar is. Dit duurt, afhankelijk van de rijst, zo'n 20-30 minuten. Is je bouillon op, maar de rijst nog niet gaar? Maak dan wat extra bouillon en voeg toe tot de rijst gaar is.
Verwarm intussen een flinke scheut olijfolie in een andere pan.
Snij de kastanje champignons in partjes. Snij de knoflook fijn. Bak de champignons en knoflook in de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en rozemarijn.
Roer de creme fraiche door de risotto als deze gaar is. Roer ook de helft van de geraspte Parmezaanse kaas erdoor.
Roer de champignons door de risotto. Verwarm de pijnboompitten kort in een pan totdat ze mooi goudbruin zijn. Serveer de risotto met de rest van de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.
Notities
Dit is een kidsproof risotto. Pastinaak heeft een neutrale, zachte smaak.
Zijn de champignons een probleem? Laat deze dan achterwege en verdubbel de hoeveelheid pastinaak.
Je kunt de pastinaak ook grof raspen. Zo is de pastinaak nog kleiner. Dat kan helpen bij sommige kinderen om ze groente te laten eten. Ik rasp dit zelf trouwens altijd in de food processor van de keukenmachine. Zo gepiept.