Deze broccolisoep is de ideale vegetarische maaltijdsoep. Hij is snel klaar, zit vol met groente en is heerlijk romig van smaak. En met de zelfgemaakte croutons en broccoliroosjes ziet hij er ook nog eens heel mooi uit! Kinderen vinden deze soep ook vaak lekker. Kortom; een heerlijk gezinsrecept!
2oude boterhammen / stukje stokbrood / broodjeelk type brood is goed
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snipper de ui en knoflook en bak deze kort in een soeppan in wat olijfolie. Snij de aardappels in kleine stukjes en bak kort mee.
Snij de broccoli klein. Gebruik zowel de roosjes, als de steel. Houd een paar mooie broccoliroosjes apart voor garneren. Voeg de broccoli toe aan de aardappels en bak kort mee. Blus af met 1 liter water en 2 bouillonblokjes. Breng de bouillon aan de kook en zet dan het vuur wat lager. Kook de soep totdat de broccoli en aardappels gaar zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met de rode wijnazijn, zout en peper.
Intussen maak je de croutons en de broccoli voor het garneren. Snij het brood in kleine stukjes en leg ze op een bakpapier op een bakplaat en leg daarnaast de broccoliroosjes die je apart hebt gehouden om te garneren. Besprenkel met olijfolie en zout. Bak de croutons en de broccoli in ongeveer 8 minuten mooi goudbruin in de oven.
Doe je soep in soepkommen en garneer met de broccoliroosjes, croutons en amandelschaafsel.Serveer met brood.
Notities
Deze soep is al erg kidsproof. Laat de broccoliroosjes voor het garneren eventueel achterwege en geef je kind wat extra croutons.
Kinderen vinden het vaak leuk om brood in de soep te dopen. Zo krijgen ze stiekem best wat binnen :).