Ik had laatst per ongeluk twee broccoli’s in mijn koelkast liggen en daarnaast nog een hele groentenla vol met andere lekkere groenten. De broccoli moest echt op, dus hier had ik een goede bestemming voor nodig. Uiteindelijk was de eindbestemming: broccolisoep. Super simpel en heel erg lekker! Een handig gerechtje om te meal preppen voor de volgende dag, net zoals deze andere soepen. De soep kan door als avondeten, maar is ook heerlijk als lunch. Ik maakte zelf een flinke pan voor 8 personen, maar met 1 broccoli maak je een lekkere pan soep voor 4 personen. Ook voor kinderen is soep vaak ideaal. Ik meal prep het vaak voor een dag dat Joppe op de opvang is. Hij komt dan vaak erg moe thuis en heeft weinig zin om te eten. Een lekkere kom soep is dan makkelijk om snel op te drinken en toch wat vitamines binnen te krijgen. Een ideaal vegetarisch en kidsproof gezinsgerecht dus!

Broccolisoep met zelfgemaakte croutons

Deze broccolisoep is de ideale vegetarische maaltijdsoep. Hij is snel klaar, zit vol met groente en is heerlijk romig van smaak. En met de zelfgemaakte croutons en broccoliroosjes ziet hij er ook nog eens heel mooi uit! Kinderen vinden deze soep ook vaak lekker. Kortom; een heerlijk gezinsrecept!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenFusion
TrefwoordBroccoli, Broccolisoep, Croutons, Kidsproof, Soep, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 broccoli
  • 2 blokjes groentenbouillon
  • 200 gram aardappel
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 handje amandelschaafsel
  • peper
  • zout
  • 2 oude boterhammen / stukje stokbrood / broodje elk type brood is goed

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snipper de ui en knoflook en bak deze kort in een soeppan in wat olijfolie. Snij de aardappels in kleine stukjes en bak kort mee.
  • Snij de broccoli klein. Gebruik zowel de roosjes, als de steel. Houd een paar mooie broccoliroosjes apart voor garneren. Voeg de broccoli toe aan de aardappels en bak kort mee. Blus af met 1 liter water en 2 bouillonblokjes. Breng de bouillon aan de kook en zet dan het vuur wat lager. Kook de soep totdat de broccoli en aardappels gaar zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met de rode wijnazijn, zout en peper.
  • Intussen maak je de croutons en de broccoli voor het garneren. Snij het brood in kleine stukjes en leg ze op een bakpapier op een bakplaat en leg daarnaast de broccoliroosjes die je apart hebt gehouden om te garneren. Besprenkel met olijfolie en zout. Bak de croutons en de broccoli in ongeveer 8 minuten mooi goudbruin in de oven.
  • Doe je soep in soepkommen en garneer met de broccoliroosjes, croutons en amandelschaafsel.
    Serveer met brood.

Kidsproof tips

  • Deze soep is al erg kidsproof. Laat de broccoliroosjes voor het garneren eventueel achterwege en geef je kind wat extra croutons.
  • Kinderen vinden het vaak leuk om brood in de soep te dopen. Zo krijgen ze stiekem best wat binnen :).

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99