Deze plaattaart met pompoen en geitenkaas is een heerlijk winters vegetarisch gerecht. Eet em voor lunch, of als diner. Hij is mooi om te zien en makkelijk om te maken.
Verwarm de oven voor op 220 graden en zet alvast een bakplaat met bakpapier klaar.
Verdeel de bladerdeeg over het bakpapier. Als je een bladerdeeg rol gebruikt, rol je deze uit. Gebruik je velletjes bladerdeeg, dan leg je deze naast elkaar en duw je de randjes tegen elkaar. Op mijn bakplaat passen 2 1/3 velletjes naast elkaar en 3 onder elkaar.
Verkruimel de geitenkaas en verdeel over het bladerdeeg. Was de pompoen en snij deze in stukjes van ongeveer 2x2 centimeter. Verdeel de pompoen over het bladerdeeg. Snij de rode uien in partjes en verdeel ze over de pompoen.
Pak een klein bakje. Snij de knoflook fijn, doe dit in het bakje en maak een kruidendressing van knoflook, olijfolie, za'atar, zout en peper. Sprenkel de dressing over de pompoen. Strooi de amandelschaafsel over de pompoen en schuif de bakplaat in de oven. Bak 15-20 minuten tot het bladerdeeg mooi goudbruin kleurt.
Garneer met wat postelein, veldsla of rucola.
Notities
Mijn zoontje vond deze plaattaart heerlijk! Ik heb hem stukjes zonder ui gegeven. De geitenkaas en pompoen vond ie lekker.
Zie jij je kind dit niet eten? Dan kun je een velletje bladerdeeg beleggen met ingrediënten die hij/zij wel lekker vindt. Beleg het bladerdeeg bijvoorbeeld met zuivelspread in plaats van geitenkaas en paprika en courgette. Super lekker!