Tagliatelle met groene asperge, courgette en pecorino
Deze 's zomerse pasta met groene groente is super makkelijk om te maken. De pasta is gevuld met groene asperges, courgette en doperwten. Geen pastasaus, maar heerlijke pure smaken van olijfolie, knoflook en pecorino kaas. Een perfect vegetarisch zomer gerecht!
Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe een scheutje olijfolie erover zodat de pasta niet aan elkaar plakt en zet even apart.
Was de groene asperges. Snij ongeveer 3 cm van de onderkant af. Deze stukjes gebruik je niet voor de pasta, maar kun je wel gebruiken om aspergesoep mee te maken. Snij de asperges in stukjes van ongeveer 5 cm lang. Kook de asperges in ruim kokend water in 5-7 minuten beetgaar, afhankelijk van de dikte van de asperges. Kook de doperwten de laatste 2 minuten mee. Giet voorzichtig af zodat de topjes van de asperges heel blijven en zet even apart.
Was de courgette en snij in plakjes. Pel de knoflook en snij deze fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de courgette met knoflook in ongeveer 8-10 minuten gaar.
Voeg de gekookte asperges, de doperwten en de tagliatelle toe. Roer ook de helft van de geraspte pecorino en 1 eetlepel olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met wat blaadjes verse basilicum en de overgebleven pecorino.
Notities
Kinderen zijn vaak dol op pasta. Pasta rode saus is vaak favoriet, maar ook een pasta met groene groente zonder saus gaat er meestal wel goed in.
Houdt jouw kind niet van groene asperges of courgette? Vervang deze door bijvoorbeeld broccoli, sperziebonen of peultjes. Je kunt eventueel ook wat cherrytomaatjes toevoegen voor kids.