Tagliatelle met groene asperge, courgette en pecorino

Een echte Italiaanse pasta herken je door zijn eenvoud. Weinig ingrediënten en geen overdadige sauzen. Pure ingrediënten en eenvoudig te bereiden. Dat is ook het idee achter deze pasta. Heerlijke voorjaar- en zomergroenten met groene asperge en courgette, op smaak gemaakt met knoflook, olijfolie, verse basilicum en pecorino kaas. Deze heerlijke vegetarische groene pasta staat binnen 20 minuten op tafel.

Foodies friends

Hoe kwam ik er bij om dit gerecht te maken? Nou, ik heb echt super leuk nieuws: deze week ben ik toegetreden tot de foodies friends van foodies magazine. De foodies friends zijn foodbloggers waar foodies magazine mee samenwerkt. In iedere uitgave van het magazine staan een aantal recepten van de foodies friends en krijgen de lezers van het magazine een kijkje in de keuken van 9 super leuke foodbloggers. En dat betekent dus dat mijn recepten nu ook in een landelijk magazine komen te staan. En niet zomaar in een willekeurig magazine, nee, in het mooiste food magazine van Nederland! Ik ben super trots dat foodies magazine mij hiervoor heeft gevraagd!

Het thema van de foodies magazine van deze maand is Go Green. Dit is een thema naar mijn hart: groente, groen en duurzaam! Eigenlijk kunnen al mijn recepten gebruikt worden voor dit thema, want ik kook natuurlijk met veel groente, maar het mooiste vond ik om een groen recept in te sturen. En zo ontstond dus deze ‘s zomerse pasta met groene groente. In de pasta zit maar liefst meer dan 200 gram groente per persoon verwerkt! Dat is nog eens groen te noemen! Een perfect vegetarisch gerecht voor het zonnige seizoen. Eet smakelijk!

Foxilicious kerstspecial 2022

Wil jij dit jaar een heerlijk duurzaam en stressvrij kerstdiner? Bestel dan nu de Foxilicious kerstspecial.

✓ 12 vega(n) recepten

✓ Duurzaam

✓ Stressvrij

✓ Verkrijgbaar als ebook en hardcopy A5 magazine

Het perfecte duuurzame sint of kerstcadeau.

Ebook kerstrecepten vegetarisch

Pasta met groene groente

Tagliatelle met groene asperge, courgette en pecorino

Deze ‘s zomerse pasta met groene groente is super makkelijk om te maken. De pasta is gevuld met groene asperges, courgette en doperwten. Geen pastasaus, maar heerlijke pure smaken van olijfolie, knoflook en pecorino kaas. Een perfect vegetarisch zomer gerecht!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Courgette, Groene asperge, Kidsproof, Pecorino, Tagliatelle, Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 320 gram tagliatelle
  • 500 gram asperge groen
  • 1 courgette
  • 100 gram dopertwten diepvries
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram pecorino
  • zout
  • peper

Om te garneren

  • 1 handje verse basilicum

Instructies

  • Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe een scheutje olijfolie erover zodat de pasta niet aan elkaar plakt en zet even apart. 
  • Was de groene asperges. Snij ongeveer 3 cm van de onderkant af. Deze stukjes gebruik je niet voor de pasta, maar kun je wel gebruiken om aspergesoep mee te maken. 
    Snij de asperges in stukjes van ongeveer 5 cm lang. Kook de asperges in ruim kokend water in 5-7 minuten beetgaar, afhankelijk van de dikte van de asperges. Kook de doperwten de laatste 2 minuten mee. Giet voorzichtig af zodat de topjes van de asperges heel blijven en zet even apart. 
  • Was de courgette en snij in plakjes. Pel de knoflook en snij deze fijn.
    Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de courgette met knoflook in ongeveer 8-10 minuten gaar. 
  • Voeg de gekookte asperges, de doperwten en de tagliatelle toe. Roer ook de helft van de geraspte pecorino en 1 eetlepel olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. 
    Garneer met wat blaadjes verse basilicum en de overgebleven pecorino. 

Kidsproof tips

  • Kinderen zijn vaak dol op pasta. Pasta rode saus is vaak favoriet, maar ook een pasta met groene groente zonder saus gaat er meestal wel goed in. 
  • Houdt jouw kind niet van groene asperges of courgette? Vervang deze door bijvoorbeeld broccoli, sperziebonen of peultjes. Je kunt eventueel ook wat cherrytomaatjes toevoegen voor kids. 

Voedingswaarde

Calorieën: 475kcal

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer

Review

Reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




5 reacties op Tagliatelle met groene asperge, courgette en pecorino