Hou je van salade caprese en van pasta? Dan moet je deze vegetarische pasta caprese zeker eens proberen! Deze pasta met gegrilde cherrytomaten, basilicum en burrata is super makkelijk om te maken. Het perfecte voorbeeld van een Italiaanse less is more maaltijd.
Was de cherrytomaten en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel ruim met olijfolie. Schuif de schaal in de oven en gril ze ongeveer 15 minuten op de grillstand.
Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Meng de pasta door de gegrilde tomaten.
Rooster de pijnboompitten kort in een pan totdat ze lichtbruin kleuren.
Scheur de burrata over de pasta en verdeel ook de basilicumblaadjes over de pasta. Breng eventueel op smaak met zout en peper (of chilivlokken).
Notities
Deze pasta is in de basis een super kidsproof gerecht. Pasta en cherrytomaten, dat lusten de meeste kinderen wel. Basilicum en mozzarella of burrata is niet elk kind gek op.
Maak voor de kinderen daarom een apart bordje zonder basilicum en burrata. Serveer eventueel met Parmezaanse kaas.