Hou je van salade caprese? Dan moet je deze vegetarische pasta caprese zeker eens proberen. Dit is een super simpel Italiaans gerecht waarbij iedereen zijn vingers opeet.

Caprese salade

De beroemde Italiaanse caprese salade is een salade met tomaat, mozzarella en basilicum. Een beetje olijfolie, zout en peper erbij en je hebt een fantastische salade.

Less is more

Caprese salade vind ik zo’n goed voorbeeld van less is more. Dat concept hebben de Italianen heel goed begrepen. Wij doen vaak zoveel verschillende ingrediĆ«nten door ons eten, dat je de smaken niet goed meer proeft. De Italiaanse keuken is heel erg puur: een paar ingredienten, die ze zo goed mogelijk willen laten uitkomen in een gerecht. Dat concept heb ik ook aangehouden voor deze pasta. Er zit geen ui of knoflook in. Ik had er nog wat gegrilde paprika bij kunnen doen, maar ik heb het simpel gehouden, om de smaken zo puur mogelijk te krijgen. En dat is goed gelukt vind ik zelf!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Kidsproof

Deze pasta is ook een super goed gerecht voor kinderen. De meeste kinderen zijn gek op pasta en tomaat. Basilicum vindt mijn zoontje maar niks. Dat zijn ‘blaadjes’ en dat hoort niet in zijn eten. Voor de kids heb ik daarom een apart bordje gemaakt met de pasta en cherrytomaten. Wat Parmezaanse kaas erover en ik had twee blije koppies aan tafel.

Pasta caprese met burrata

Hou je van salade caprese en van pasta? Dan moet je deze vegetarische pasta caprese zeker eens proberen! Deze pasta met gegrilde cherrytomaten, basilicum en burrata is super makkelijk om te maken. Het perfecte voorbeeld van een Italiaanse less is more maaltijd.
4 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenFusion, Italiaans
TrefwoordBasilicum, Burrata, Caprese, Cherrytomaat, Pasta, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 320 gram pasta naar keuze
  • 1000 gram cherrytomaten
  • olijfolie
  • 250 gram burrata
  • 1 handje pijnboompitten
  • 15 gram verse basilicum
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was de cherrytomaten en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel ruim met olijfolie. Schuif de schaal in de oven en gril ze ongeveer 15 minuten op de grillstand.
  • Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Meng de pasta door de gegrilde tomaten.
  • Rooster de pijnboompitten kort in een pan totdat ze lichtbruin kleuren.
  • Scheur de burrata over de pasta en verdeel ook de basilicumblaadjes over de pasta. Breng eventueel op smaak met zout en peper (of chilivlokken).

Kidsproof tips

  • Deze pasta is in de basis een super kidsproof gerecht. Pasta en cherrytomaten, dat lusten de meeste kinderen wel. Basilicum en mozzarella of burrata is niet elk kind gek op.Ā 
  • Maak voor de kinderen daarom een apart bordje zonder basilicum en burrata. Serveer eventueel met Parmezaanse kaas.Ā