Deze risotto verde is een topper in de zomer! Hij zit namelijk vol met verse groene zomergroente. Met risotto zet je altijd iets lekkers op tafel en dat geldt zeker voor deze risotto. Het basisrecept komt uit foodies magazine en met wat aanpassingen maakte ik er een heerlijk foxilicious gerecht van.
Als je verse tuinbonen hebt gekocht, haal dan de huls van de bonen. Je hebt nu enkel gedopte tuinbonen. Bij diepvriesbonen heb je sowieso al enkelgedopte bonen. Doe de bonen in een pan met kokend water en laat even staan. Giet af en haal het vliesje van de boon. Dit gaat heel makkelijk als je de tuinboon bovenaan insnijdt. Je kunt nu de boon eruit 'ploppen'. Zet de tuinbonen even apart.
Dop de sperziebonen en kook in 12 minuten beetgaar. Zet even apart.
Intussen begin je aan de risotto. Snij de halve ui fijn. Verwarm de roomboter en olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de ui. Voeg na 1 minuut de risottorijst toe en roer goed door totdat de rijst glazig oogt. Blus af met de witte wijn.
Als de witte wijn is opgedroogd, giet je steeds wat bouillon bij de risotto, zodat de rijst net onder water staat. Herhaal dit, totdat de rijst gaar is. Dit kan 20-30 minuten duren, afhankelijk van de rijstsoort. Is je bouillon al op? Maak dan nog wat extra bouillon. Hou je bouillon over? Deze gebruik je niet meer voor de risotto.
Voeg de sperziebonen, tuinbonen en tuinerwten toe als de risotto bijna gaar is. Roer dan ook de creme fraiche, Parmezaanse kaas erdoor. Rasp de limoen en pers sap van de helft van de limoen over de risotto. Breng op smaak met zout en peper en garneer eventueel met de tuinkers.
Notities
De witte wijn verdampt bijna helemaal in de risotto. Voelt dit toch niet goed om voor te schotelen aan je kids? Laat de wijn dan achterwege en gebruik wat extra groenten bouillon.
Is jouw kind geen bonenfan? Hou dan de groente apart tot het einde en geef je kind een 'plain' risotto met een bakje rauwkost erbij.