Deze vegetarische maaltijdsalade met bieten, zachte geitenkaas en linzen is super makkelijk om te maken. Binnen 15 minuten tover je deze gezonde maaltijd op tafel. Lekker voor als je geen zin hebt om te koken, maar toch gezond wilt eten.
500grambietof rauw (dan wel eerst schillen en koken)
100gramslaof veldsla
250gramcherrytomaten
125gramzachte geitenkaas
tijm
zout
peper
Dressing
3eetlepelsolijfolie
0,5eetlepel honing
0,5eetlepelwitte wijnazijn
zout
peper
tijm
Instructies
Gebruik je rauwe bieten? Schil de biet dan eerst, snij in stukjes en kook dan in ongeveer 30-45 minuten gaar (afhankelijk van de biet).
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
Leg de plakjes geitenkaas op de bakplaat en strooi er wat tijm over. Bak de geitenkaas ongeveer 15 minuten in de oven totdat de kaas een klein beetje bruin begint te kleuren en wat zacht wordt.
Doe de ingrediënten voor de dressing in een kom. Breng de dressing op smaak met zout, peper en tijm. Snij de bietjes in stukjes en doe in de kom bij de dressing en meng goed door elkaar.
Leg de sla op een grote schaal of een slakom. Laat de linzen goed uitlekken. Verdeel deze over de sla. Snij de cherrytomaten doormidden en doe ook bij de sla. Verdeel nu de bietjes met de dressing erover. Haal de geitenkaas uit de oven en leg op de salade. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat extra tijm.
Notities
Deze salade is ook heerlijk voor kinderen. Mijn kids zijn geen fan van blaadjes sla, dus voor hen maak ik een apart schaaltje zonder de sla. De rest van de salade vinden ze heerlijk!
Houdt jouw kind niet van linzen? Geef dan wat brood bij de salade voor wat vulling.
De geitenkaas kun je eventueel vervangen door feta of roomkaas. Deze kun je eventueel door de dressing roeren, dan valt het wat minder op, mocht dat een dingetje zijn ;).