Comfort food met hoofdletter C. Deze tagliatelle roomsaus is super romig, maar ook nog behoorlijk verantwoord door de hoeveelheid groente. Voel je dus niet schuldig als je deze heerlijke vegetarische pasta eet.
Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, besprenkel met wat olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat plakken en zet even apart.
Snij de broccoli in kleine roosjes en kook in ruimkokend water in ongeveer 4-5 minuten beetgaar. Giet af en bestrooi met wat zout en peper.
Snij intussen de ui en knoflook fijn en bak deze in een hapjespan in een flinke scheut olijfolie. Snij de champignons in plakjes en voeg na 2 minuten toe aan de ui. Blijf goed roeren en bak de champignons in ongeveer 5-7 minuten gaar. Breng op smaak met zout, peper en de tijm.
Voeg nu de kookroom naar smaak en helft van de Parmezaanse kaas toe aan de champignons en roer de broccoli en de tagliatelle door de saus. Breng eventueel nog extra op smaak met zout, peper en tijm. Serveer met de rest van de geraspte Parmezaanse kaas.
Notities
Deze pasta is smullen voor de kids. Roomsaus ziet er niet uit als 'saus' en dat scheelt al een discussie aan tafel.
Geen broccolifans in huis? Probeer het eens met bloemkool, courgette, spinazie of sperziebonen of doperwten. Ook heerlijk!
Je kunt ook de roomsaus pureren met een staafmixer voordat je de pasta toevoegt. Zo krijg je een groente-roomsaus zonder stukjes. Dat voorkomt vaak een hoop discussie.