Risotto milanese is een van de bekendste Italiaanse risotto's. En ook meteen één van de meest pure risotto's. Het heeft maar weinig ingrediënten. Less is more gaat echt op in dit traditionele Italiaanse gerecht. Deze vegetarische risotto staat binnen een half uur op tafel. Lekker met een salade.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan.Snij de ui fijn en doe in de pan. Bak een paar minuten. Voeg de rijst toe en bak een paar minuten mee totdat de rijst glazig oogt.
Roer de saffraan door de witte wijn en schenk dit over de rijst. Roer goed door en laat de wijn verdampen.
Blus verder af met een flinke scheut groente bouillon, totdat de rijst net aan onder water staat. Roer goed door en laat de bouillon verdampen. Voeg weer een flinke scheut bouillon toe als het bijna is verdampt en herhaal dit totdat de rijst bijna gaar is.
Roer de boter en Parmezaanse kaas door de risotto. Breng op smaak met zout en peper.
Notes
Als je kind van risottorijst houdt, dan zit je met dit gerecht goed. Veel puurder wordt het namelijk niet. Geen gekke zichtbare groentes aan toegevoegd. Dit is een kindvriendelijk recept!
Serveer de risotto met een flinke bak rauwkost, om toch wat groente binnen te krijgen.