Roerbak spruitjes met vegan spekjes: een heerlijk en makkelijk gerecht dat ook nog eens gezond is.
Voorbereidingstijd5 uuruur
Bereidingstijd15 uuruur
Totale tijd20 uuruur
Gang: Bijgerecht
Keuken: Fusion
Trefwoord: Spekjes, Spruitjes, Tofu
Servings: 4personen
Calories: 174kcal
Author: Nienke
Ingrediënten
Gebakken aardappels
1000gramspruit
3eetlepelolijfolie
1rode ui
zout
peper
Vegan spekjes
200gramgerookte tofutofu met rooksmaak
3eetlepelzonnebloemolie
3eetlepelsojasaus
Optioneel
een paardruppelsliquid smoke
Instructies
Maak de spruitjes schoon. Snij de kontjes eraf en verwijder de buitenste blaadjes. Was de spruitjes en kook ze ongeveer 3-4 minuten in kokend water. Giet af.
Snij de tofu in reepjes (formaat spekjes).
Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan.
Doe de tofu stukjes in de pan en bak op hoog vuur.
Roer regelmatig goed door en bak zeker 10-15 minuten tot de tofu knapperig wordt.
Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Snij de rode ui in halve ringen en doe in de pan. Bak 2 minuten.
Voeg de voorgekookte spruitjes toe en bak 5 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Blus intussen de vegan spekjes af met de sojasaus (en eventueel een paar druppels liquid smoke).