Deze eiwitrijke pasta met tuinbonen en peultjes is perfect als je vaker vegetarisch wilt eten en toch voldoende eiwitten binnen wilt krijgen. De huttenkase en Parmezaanse kaas zorgen voor wat extra eiwitten en geven ook een lekker romige smaak.
1000gramtuinboondat is ongeveer 300-400 gram enkel gedopte tuinbonen, bijvoorbeeld uit de diepvries
400grampeultjes
200gramhuttenkase
120gramParmezaanse kaas
2eetlepelsolijfolie
0,5-1eetlepelcitroensap
zout
peper
Instructions
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even apart.
Haal de tuinbonen uit hun grote huls (enkel doppen). Kook de enkel gedopte tuinbonen en de peultjes 3 minuten. Giet af en spoel af met koud water. Dubbeldop de tuinbonen door ze in te snijden met een mesje en uit het velletje te duwen.
Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Snij de knoflook fijn en voeg toe aan de olijfolie. Let op: zet het vuur niet te hoog, want dan brandt de knoflook aan. Doe de pasta in de pan en voeg de peultjes en tuinbonen toe. Roer de huttenkase en citroensap (naar smaak) erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Garneer met geraspte Parmezaanse kaas.
Notes
Deze pasta is ook geschikt voor kinderen. Ik hoor vaak dat kinderen tuinbonen niet lekker vinden. Meestal gaat het dan om de enkelgedopte tuinboon. Dat velletje is een beetje bitter en heeft een structuur die kinderen vaak niet zo fijn vinden. De tip is dus om je tuinbonen dubbel te doppen.
Je kunt de tuinbonen en/of peultjes ook vervangen door bijvoorbeeld sperziebonen.
Gaat huttenkase er nou echt niet in bij je kind? Gebruik dan een light crème fraiche of roomkaas.