Deze sperziebonen stoof is een super makkelijk en gezond vegetarisch gerecht. De belangrijkste ingrediënten zijn sperziebonen, tomaat en dille en hiermee maak je in een handomdraai een super smaakvol gerecht. Mijn kids zijn hier ook gek op! Eet de stoof met naanbrood en griekse yoghurt dip, of met rijst. Of, voor de low carb optie: maak een extra portie en eet er verder niks bij.
800gramtomatenverse tomaten, of tomatenblokjes, of een combinatie daarvan
5takjesverse dille
zout
peper
Optioneel, om mee te serveren
flat bread
yoghurtdip(griekse yoghurt met olijfolie, knoflook, zwarte peper en verse kruiden, bijvoorbeeld dille)
Instructies
Doe de olijfolie in een voorverwarmde hapjespan. Snij de uien grof en de knoflook fijn. Doe deze bij de olijfolie in de pan en bak ongeveer 2-3 minuten.
Verwijder de puntjes van de sperziebonen en voeg de bonen toe aan de uien. Voeg het sap van een halve limoen en de suiker toe en roer het mengsel goed door.
Was de tomaten en snij in blokjes (of open je blikken als je tomaat uit blik gebruikt). Voeg de tomaten toe aan de sperziebonen.
Verwijder de blaadjes van de takjes dille en snij deze fijn. Voeg toe aan de stoof. Doe de deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 20 minuten pruttelen op middenhoog vuur.
Proef de stoof en breng op smaak met zout en peper. Ik vind het lekker als de boontjes beetgaar zijn. Laat de stoof eventueel langer op het vuur staan als je de boontjes zachter wil.
Notities
Mijn kinderen zijn gek op sperziebonen. Ik noem ze 'groene frietjes', dat maakt het wat aantrekkelijker.
Kook de stoof eventueel iets langer zodat de bonen zacht zijn. Kinderen vinden dat vaak lekkerder.
Houdt jouw kind niet van sperziebonen? Maak deze stoof dan met broccoli of courgette. De kooktijd is dan iets korter.